Prirodne metode poticanja porođaja

Stimulacija bradavica
ricinusovo ulje
Seks
Ananas
Homeopatija
Biljni lijekovi: Stalkleaf i Black Cohosh
Začinjene hrane
Akupunktura
List maline
Hodanje
Konačno

Devet mjeseci čekate ovaj dan. Već ste spakirali stvari za bolnicu, trbuh vam izgleda ogromno, čak ste i sami napravili plan poroda. Doslovno očekujete prvu borbu iz minute u minutu, ali zasad nema niti najmanjeg nagovještaja da je došao X-sat.

Prije svega, nema potrebe za brigom i žurbom. Kad je dijete spremno za rođenje, tada će započeti trudovi - neke bebe trebaju provesti više vremena u maternici nego druge. Međutim, ako je predviđeni datum dospijeća (PDD) već iza vas, naravno, želite požuriti bebu. Evo nekoliko narodnih lijekova za poticanje porođaja.

Imajte na umu da sve ove metode znanost nije detaljno proučavala i da je vrlo malo podataka o njihovoj sigurnosti i učinkovitosti. Ozbiljna istraživanja po tom pitanju nisu provedena, a teško je prosuditi pouzdanost onih koji su postojali: ako bi porod ipak trebao započeti, teško je dokazati što ih je točno uzrokovalo: začinjeno jelo koje je majka jela da bi "požurila" bebu ili prirodni uzroci. Moguće je da su trudovi započeli jednostavno zato što je došlo vrijeme..

Razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što isprobate jednu od ovih metoda, posebno ako imate kompliciranu trudnoću. Činjenica je da je učinak narodnih lijekova za stimulaciju na visoko rizične trudnoće proučavan čak i manje nego u prosjeku, pa trebate biti posebno oprezni.

Stimulacija bradavica
Stimulacija se odnosi na poticanje bradavica da izazovu kontrakcije. Kad milujete ili trljate bradavice, smatra se da vaše tijelo oslobađa oksitocin, hormon koji potiče kontrakcije..

Sigurno je?
Istraživanja pokazuju da kontrakcije maternice do kojih dolazi kada se stimuliraju bradavice nisu dovoljno jake da naštete djetetu. Nema podataka o tome kako ova metoda djeluje kod problema s trudnoćom, pa se preporučuje samo u normalnom tijeku trudnoće..

Učinkovit je?
Studije pokazuju da je metoda prilično učinkovita kada je riječ o ženama čiji je vrat maternice postao mekan i potpuno spreman za porod. U 37% žena koje su primile stimulaciju bradavica, porođaj je započeo u roku od 72 sata. U kontrolnoj skupini koja nije učinila ništa, porođaj je započeo samo u 6% žena u istom vremenskom razdoblju..

Kako to učiniti ispravno?
Ideja je simulirati zakačivanje djeteta za dojku, tako da morate masirati ne samo bradavicu, već i tamni krug oko bradavice (areola). Stavite dlan na prsa i kružnim pokretima radite s malo napora. Obično se preporuča to raditi tri puta dnevno po sat vremena, a na obje mliječne žlijezde morate naizmjenično djelovati: 15 minuta - na jednu, 15 - na drugu i tako dalje..


ricinusovo ulje
Postoje dokazi da su čak i stari Egipćani uzrokovali porod ricinusovim uljem, iako nije potpuno jasno kako to može utjecati na taj proces. Vjeruje se da, budući da je ricinusovo ulje snažan laksativ, uzrokuje kontrakciju crijeva, što stimulira maternicu, kao da je tjera prema radu..

Sigurno je?
Zajamčena vam je mučnina i proljev, što može dovesti do dehidracije. Zato NE preporučujemo upotrebu ricinusovog ulja..

Učinkovit je?
Studija u kojoj je sudjelovalo 100 žena u dobi od 40 tjedana ili više pokazala je da je 57,7% započelo porod nakon uzimanja 60 ml ricinusovog ulja, dok je u kontrolnoj skupini koja nije uzimala ricinusovo ulje porod započeo tek u 4 godine., 2%. Osim mučnine, nije bilo drugih nuspojava za majku i dijete. Međutim, ova studija nije bila dovoljno opsežna da bi se mogla smatrati sveobuhvatnom..

Kako to učiniti ispravno?
Ne preporučujemo ovu metodu, međutim mnoge primalje daju ženama 110-115 ml ricinusovog ulja pomiješanog s narančinim sokom kako bi potaknule porod. Ovu je smjesu teško piti zbog svoje konzistencije, pa joj se često dodaje žličica sode bikarbone kako bi se stvorila vrsta sode. Ponekad ricinusovo ulje morate ponovno dati nakon 12 sati.

Seks
Vjeruje se da seks potiče porod iz tri razloga: orgazam potiče kontrakcije maternice; tijekom seksa može se osloboditi oksitocin, "hormon kontrakcije"; sjeme sadrži veliku količinu prostaglandina, koji omekšavaju i opuštaju vrat maternice, pripremajući ga za porod.

Sigurno je?
Seks nije opasan sve dok se vaša voda nije istopila. Ako se naruši integritet fetalnog mjehura, spolni odnosi povećavaju rizik od infekcije. Seks se također ne preporučuje ako imate nisku previju posteljice ili krvarenje tijekom trudnoće. Muškarcima je često neugodno seksati kad je "dijete već toliko veliko", ali sama beba od toga ne pati i, naravno, ne shvaća što se u ovom trenutku događa.

Učinkovit je?
Ozbiljna istraživanja po tom pitanju nisu provedena, a teško je prosuditi pouzdanost onih koji su postojali: ako bi porod ipak trebao započeti, teško je dokazati što ih je točno uzrokovalo - začinjeno jelo koje je majka jela da "požuri" bebu ili prirodni uzroci.

Kako to učiniti ispravno?
U ovoj fazi trudnoće lakše je ponuditi spolni odnos nego učiniti. Pokušajte ležati na boku (partner straga) ili ležite zadnjicom na rubu kreveta. U tom slučaju možete spustiti noge na pod, a partner može kleknuti ispred vas - na ovaj način želudac vam neće smetati. Alternativno, uvijek možete imati oralni seks. Smatra se da se prostaglandini bolje apsorbiraju iz probavnog trakta nego kad uđu u rodnicu. (Međutim, vaš partner ne mora znati za vašu motivaciju!)


Ananas
Ananas sadrži enzim bromelain i vjeruje se da pomaže omekšavanju vrata maternice i potiče porod.

Sigurno je?
Na ovom rezultatu nisu provedena istraživanja. U ananasima je toliko malo bromelaina da trebate pojesti oko sedam da biste osjetili barem neki učinak. Međutim, ako i dalje uspijete, budite spremni na činjenicu da možete započeti proljev..

Učinkovit je?
U tradicijama nekih naroda ova je metoda vrlo popularna, ali nema dokaza o njezinoj učinkovitosti. Može se pretpostaviti da, poput ricinusovog ulja, ananas potiče peristaltiku gastrointestinalnog trakta i može približiti termin poroda..

Kako to učiniti ispravno?
Ananas bi trebao biti samo svjež, jer se bromelain razgrađuje kad se soči ili konzervira.


Homeopatija
U homeopatiji se ljekovite tvari koriste u izuzetno malim dozama. Pulsatilla i Caulofillum najpopularniji su lijekovi za poticanje porođaja.

Sigurno je?
Homeopatija je sigurna. Prema mnogim studijama koje su proveli homeopati, nisu primijećene nuspojave prilikom primjene ovih lijekova tijekom poroda. Najgore što se može dogoditi zbog njih je da neće raditi..

Učinkovit je?
Mnogi pacijenti govore o tome kako im je homeopatski lijek pomogao, ali o tome nema sustavnih medicinskih istraživanja. Liječnici su jednom pregledali skupinu trudnica, od kojih su neke uzimale Caulofillum, i nisu primijetili učinak, međutim, ovu je studiju teško prepoznati kao ozbiljnu.

Kako to učiniti ispravno?
Pogledajte praktičara homeopata.

Biljni lijekovi: Stalkleaf i Black Cohosh
Matičnjak (Caulophyllum thalictroides) i crni kohoš (Cimicifuga racemosus) bilje su koje se ne smije uzimati rano, ali se smatra korisnim u poticanju porođaja.

Sigurno je?
Kanadski liječnici proveli su dvije ozbiljne studije i tvrde da crni kohoš i kokoš od stabljike mogu biti opasni, posebno potonji. Neki zdravstveni problemi kod beba povezani su s upotrebom peteljke. Sigurnost ovih biljaka nije dokazana. Moramo imati na umu da biljni lijekovi utječu na naše tijelo puno jače od homeopatije, stoga se prije nego što se obratite biljnom lijeku morate posavjetovati sa svojim liječnikom. Nemojte sami koristiti bilje, čija je bezopasnost u pitanju.

Učinkovit je?
Neke žene kažu da, ali još nema medicinskih dokaza..


Začinjene hrane
Začinjena hrana ponekad se preporučuje kao stimulans rada. Učinkovitost ove metode nije znanstveno dokazana, ali postoji teorija koja akutno stimulira gastrointestinalni trakt i to neizravno utječe na kontrakcije maternice.

Sigurno je?
Začinjena hrana može uzrokovati žgaravicu, pogotovo ako na nju niste navikli, a iritira crijeva. Stoga, ako ste pristaša klasične ruske kuhinje, ne biste trebali ići u meksički restoran uoči porođaja..

Učinkovit je?
Mnoge žene kažu da, ali to nije znanstveno dokazano..

Kako to učiniti ispravno?
Naručite obrok kod kuće ili otiđite u restoran - sada nije vrijeme da sami stojite ispred vruće peći i sami skuhate složeno jelo sa stotinu paprika.

Akupunktura
Metoda se sastoji u umetanju tankih igala ispod kože na posebnim mjestima. U Kini se vjeruje da na taj način možete potaknuti energiju tijela i utjecati na određeni organ..

Sigurno je?
Ovo pitanje nije ozbiljno proučeno, ali nekoliko provedenih studija nije identificiralo rizike za majku i dijete. Općenito se akupunktura u ovoj fazi trudnoće smatra bezopasnom..

Učinkovit je?
Neke studije pokazuju da akupunktura može imati željeni učinak.


List maline
Listovi maline mogu se kuhati i dobivena infuzija se može piti. Rečeno je da između ostalog pomaže u poticanju porođaja. Ovo je jedan od mitova.

Sigurno je?
Listove maline ne smije se uzimati do osmog mjeseca trudnoće jer potiču kontrakcije maternice.

Učinkovit je?
Ne postoje istraživanja koja bi dokazala da list maline može potaknuti porod. Međutim, Australija je otkrila da može ubrzati drugu fazu porođaja, što rezultira potrebom manje klešta.

Kako to učiniti ispravno?
Ako želite pripremiti mišiće maternice za porod, počnite uzimati unaprijed jednu šalicu infuzije, postupno dovodeći dnevnu dozu do četiri šalice. Po želji možete popiti i infuziju tijekom porođaja. List maline možete kupiti u ljekarni.

Hodanje
Smatra se da kada se krećete, djetetova glava snažnije pritišće gornji dio vrata maternice, što zauzvrat potiče proizvodnju oksitocina i provocira početak porođaja. Gravitacija također igra ulogu u pomaganju djetetu da se spusti i pritisne vrat..

Sigurno je?
Da, ali ne biste trebali pretjerivati. Porođaj je veliko opterećenje za tijelo, trebat će vam snaga, pa je nepoželjno potrošiti ga do posljednje kapi prije nego što počnu kontrakcije.

Učinkovit je?
Još nema znanstvenih dokaza. Ako vam trbuh još nije pao, tada hodanje može pomoći bebi da zauzme ispravan položaj, što će samo po sebi približiti datum rođenja..

Kako to učiniti ispravno?
Sada nije vrijeme za iscrpljujuće treninge, pogotovo ako tijekom trudnoće niste vježbali. Ugodna šetnja je najbolja opcija.


Konačno
Sastavili smo izbor alata koji su pomogli nekim majkama. Nisu znanstveno potvrđeni, a neki izgledaju prilično neobično:
Napuhajte balone: ​​sumnja se da trbušni stres potiče porod.

Skočite na gimnastičku loptu ili vozite automobil neravnom cestom - postoji verzija da tresenje može prouzročiti porod.

Gledajte melodramu i plačite od srca.

Obucite svoje najljepše gaćice - prema zakonu podlosti, u ovom će trenutku vaše vode iscuriti!

Može li jesti ananas uzrokovati trudove??

 • Pomaže li ananas poticanju porođaja??
 • Kako ananas uzrokuje trudove?
 • Koliko ananasa trebate pojesti da biste potaknuli porod?
 • Rizici povezani s jedenjem ananasa tijekom trudnoće
 • Kako uključiti ananas u prehranu kako biste potaknuli porod?
 • Drugi načini prirodnog poticanja rada

Koliko ste blizu svog spoja? Zbog toga vam može biti izuzetno neugodno i nelagodno. Želite dobiti dijete, ali sve što trebate je pričekati. Međutim, ako ste prekoračili rokove ili želite roditi, možete isprobati razne prirodne metode izazivanja porođaja, a jedna vam stvar može pomoći u postizanju toga. Ovdje ćemo razgovarati o tome može li jedenje ananasa uzrokovati trudove.

Pomaže li ananas poticanju porođaja??

Ako se pitate da li ananas uzrokuje rad; odgovor je da jeste. Ananas sadrži bromelain, vrstu proteolitičkog enzima koji pomaže omekšavanju cerviksa i tako pomaže u poticanju porođaja. Stoga, ako tražite prirodne načine za poticanje porođaja, jedenje ananasa može vam ponuditi rješenje..

Kako ananas uzrokuje trudove?

Ananas potiče porod na sljedeće načine:

 • Ananas je sjajan za održavanje mekog vrata maternice, što će vam pomoći da započnete porod. To je zbog prisutnosti bromelaina u ananasima, koji pomaže prirodnom poticanju porođaja.
 • Ananas također može pomoći u poticanju neizravnih trudova. To se događa kada se jedu ananas, stimulira želudac i izaziva kontrakcije. Kontrakcije su znak da imate trudove..

Koliko ananasa trebate pojesti da biste potaknuli porod?

Možda se pitate koliko ananasa treba potaknuti porod, a odgovor je popriličan. To je zato što ananas sam neće riješiti problem, jer neće sadržavati dovoljno enzima bromelaina. Da biste potaknuli porod, možda ćete trebati pojesti gotovo sedam cijelih ananasa. Dakle, ako mislite da sok od ananasa stimulira rad ili vam pomaže, možda će vam uspjeti, ali preporuča se da umjesto toga pojedete cijelo voće. To je zbog činjenice da unutarnja jezgra ploda ananasa sadrži više enzima i može biti snažniji stimulans rada od soka ananasa..

Rizici povezani s jedenjem ananasa tijekom trudnoće

Evo nekoliko rizika povezanih s jedenjem ananasa tijekom trudnoće:

1. Može uzrokovati žgaravicu

Ananas vam može pomoći u trudovima, ali jedenje ananasa u velikim količinama može dovesti do opeklina srca, pa čak i do proljeva..

2. Može pogoršati gestacijski dijabetes

Ananas sadrži puno prirodnog šećera, a ako imate gestacijski dijabetes, jedenje ananasa može povećati šećer u krvi tijekom trudnoće. Viši šećer u krvi može dovesti do komplikacija tijekom trudnoće ili do vaše nerođene bebe.

3. Može dovesti do pobačaja

Jedenje ananasa također može dovesti do pobačaja. To se može dogoditi ako tijekom trudnoće jedete sirovi ili nezreli ananas.

Kako uključiti ananas u prehranu kako biste potaknuli porod?

Ovdje imamo nekoliko luksuznih recepata s ananasom koje lako možete pokušati potaknuti na porod:

1. Ukusan koktel od ananasa i datulja

Ovaj ukusni smoothie izvrstan je način za početak rada..

Što trebaš

 • Kriške ananasa s jezgrom -2 do 3
 • Termini (bez koštica) -10 do 12
 • Mješavina vanilije i badema
 • Grčki jogurt - 1/3 šalice
 • Cimet - žličica

Kako se pripremiti

 • Dodajte datulje u blender s malo mlijeka i izmiksajte u glatku pastu.
 • Sada dodajte sve sastojke u blender i dobro promiješajte.
 • Možete dodati malo leda i uživati ​​u ukusnim smoothiejima od ananasa i datulja.

2. Ukusni koktel od manga i ananasa

Ovaj koktel s tropskim voćem slasan je način za dobrodošlicu vašem mališanu na svijet.

Što trebaš

 • Narezan zreli mango - 1 šalica
 • Narezani ananas (s jezgrom) -1 šalica
 • Sok od naranče - 1 šalica
 • Jogurt od vanilije - ½ šalice
 • Led - neobavezno

Kako se pripremiti

 • Sve dodajte u blender i dobro promiješajte.
 • Možete dodati malo leda da biste uživali u rashlađenom smoothieju.
 • Možete dodati svježe kokosovo mlijeko ili banane kako biste dodali dodatni okus svom smoothieju.

Drugi načini prirodnog poticanja rada

Osim jedenja ananasa, postoji još nekoliko načina na koje možete prirodno stimulirati porod koji također možete isprobati. Evo nekoliko prirodnih načina koje možete odabrati:

1. Kupka s toplom vodom

Namakanje u toploj vodenoj kupelji također je sjajan način da započnete s radom. Topla voda ne samo da vam pomaže da se opustite, već je jedan od najučinkovitijih i najprirodnijih načina stimuliranja porođaja. Međutim, ne biste trebali držati vodu prevrućom, jer se vaše dijete može osjećati vruće i nelagodno..

2. Hodanje

Osim što jedete ananas da biste potaknuli porod u 36. tjednu ili kasnije, možete pokušati i s hodanjem. Budnost je sjajan način premještanja bebe u zdjelicu. Ovaj pritisak na područje zdjelice također će vam pomoći izvršiti pritisak na vrat maternice i tako vam pomoći da započnete porod..

3. Jesti začinjenu hranu

Volite jesti začinjenu hranu, a zatim to možete započeti s porodom. To je zato što vaše tijelo oslobađa hormone prostaglandina kada jedete začinjenu hranu, a to pomaže u kontrakciji maternice..

4. Lopta za rođenje

Lopta za rađanje učinkovit je način za ulazak u porod. Čvrsto sjednite na rog raširenih nogu i počnite neko vrijeme polako odskakivati ​​po lopti. Skakanje loptom pomoći će vašoj bebi da utone u zdjelicu i pomoći vam da započnete.

5. Konzumacija ricinusovog ulja

Ako mislite da je konzervirani ananas radno intenzivan, ali ste zabrinuti i zbog visokog udjela šećera, možda biste umjesto toga trebali konzumirati ricinusovo ulje. Ricinusovo ulje uzrokuje grčeve u crijevima, a može uzrokovati i kontrakcije maternice.

Tijelo svake trudnice je drugačije, pa stoga usvajanje nečega samostalno za poticanje porođaja može imati svoje posljedice. Stoga se posavjetujte sa svojim liječnikom prije bilo kakve prirodne metode izazivanja porođaja..

7 načina prirodnog izazivanja porođaja

Prekretnica od 40 tjedana već je prošla, a beba se ne žuri na svijet? Nećete zavidjeti. Doista, u posljednjim fazama trudnoće nema snage nositi se. Poznata blogerica i majka dvoje djece ispričala je kako se nosila s tim problemom.

Tekst: Natalia Evgenieva 22. kolovoza 2017

Sophie Kachia, u dobi od 26 godina, uspjela je roditi dvoje djece i stekla uspješan blog "Mlada mama". Više od dvjesto tisuća ljudi prati njezine roditeljske avanture u Instargamu. Sophieino drugo dijete, kći Florence, rođeno je sasvim nedavno. Trudnoća je bila lagana, odvijala se normalno, ali... predugo. Sophie je odlučila podijeliti svoje iskustvo - kako se s tim nosila.

Bio je to 42. tjedan. “Čini se da Florence nije niti namjeravala izaći. Skoro sam zaplakao. Osjećala sam se kao luda trudnica ", prisjeća se Sophie..

Ženi više nije bilo samo teško hodati - sve je bilo teško. Niti sjednite, niti lezite niti ustanite - čak se uspoređivala s natečenim, oznojenim tuljanom. Iz očaja, Sophie je odlučila isprobati metode prirodno ubrzanog porođaja. Čitala sam kako uljna kupka, jedenje ananasa i... seks mogu pomoći.

Topla uljna kupka nije pomogla. Sophie je pojela cijeli ananas, ostavivši samo vrh. Beskorisno. Postojao je samo seks. “Kad se osjećate natečenim tuljanom, kada imate samo jednu želju - da se dijete napokon rodi, učinit ćete sve. A ako imate dovoljno sreće da budete suprug ovog tuljana punjenog hormonima, ne preostaje vam ništa drugo nego učiniti ono što je rečeno. ".

Prema Sophie, ona uopće nije željela seks. No pročitala je da sjeme pomaže omekšati cerviks (zahvaljujući prostaglandinima koji se u njemu nalaze), a hormon oksitocin, koji se oslobađa tijekom orgazma, može izazvati kontrakcije. Općenito, postupak nije bio iz zadovoljstva, već zbog porođaja..

"Nagrizla sam jabuku i gledala seriju", - opisuje Sophie, ne najromantičniji seks u svom životu.

Pred ponoć je iscrpljena žena počela dobivati ​​kontrakcije. Ubrzo se rodila dugo očekivana Firenca.

I odlučili smo otkriti što zapravo može ubrzati porod..

1. Tjelesna aktivnost

Znate li ovaj znak - ako trudnica opere kuću, onda će uskoro roditi? Dakle, predznak se temelji, kako kažu, na stvarnim događajima. Pranje poda, usisavanje - sve to može izazvati kontrakcije. Kao i svaka tjelesna aktivnost. Pješačenje, posebno uzbrdo, penjanje stepenicama će biti dovoljno. Stoga dame koje vježbaju twerk da bi ubrzale porod ne griješe toliko..

2. Vježbe na fitbolu

Nezamjenjiva stvar za trudnice. Pomoći će ublažiti bol u umornim leđima i spustiti dijete - za to trebate sjediti na lopti, raširivši noge i skakati. Pomalo, bez fanatizma.

3. Začinjena hrana

Meksička hrana, ljuta paprika - kažu da takva hrana može uzrokovati i porod. Ali ne bismo ga preporučili. Činjenica je da u kasnoj trudnoći akutna hrana može uzrokovati probavne smetnje. Ali ljuta paprika ima kapsaicin. Može ublažiti bol.

4. Čaj od lišća ananasa i maline

Bromelain u ovom voću pomaže ne samo mršavljenju, već i ubrzavanju porođaja. Doista čaroban proizvod. Uvarak od lišća maline jača i tonizira maternicu, pomaže joj da se otvori.

5. Vlakna

Ponekad se dijete ne žuri roditi se zbog banalnog zatvora. Prenatrpano crijevo sprečava dijete da padne. Stoga se u posljednjim fazama trudnoće preporučuje jesti više povrća, voća, suhih šljiva i suhih marelica. Uštedjet će vam probleme s crijevima..

6. Seks

Sophie je bila u pravu - i sperma i hormoni pomažu ubrzati i olakšati porod. Još jedan prisan način izazivanja kontrakcija je masaža bradavica. Preporuča se to učiniti prema shemi: dvije minute masaže, a zatim pauza od tri minute. I tako - 20 minuta.

7. Vizualizacija

Uz utjecaj na tijelo, savjetuje se da pokušate utjecati i na misli. Samo se opustite, duboko dišite, pokušajte zamisliti da imate kontrakcije, cerviks se širi i dijete se spušta kroz rodni kanal.

Tko je pomogao u rađanju narodnih metoda?

ovdje su savjetovali i ricinusovo ulje sa sokom od ananasa))

i liječnik mi je rekao da čim stave klistir, započinje proces porođaja, to je, prema njezinim riječima, posljedica toga što sve što uzrokuje proljev istovremeno izaziva kontrakcije

Postoje poznanici kojima je obični seks pomogao da se pokrene proces. Zaista vjerujem u to.

Što se mene tiče, tijekom porođaja sam odlučila hodati, kako bi otkrivanje išlo brže. Istraživanja su pokazala)) da u satu u kojem sam hodao otkrivanje uopće nije napredovalo. Kad sam lagala, sve je išlo brže

podijeliti s prijateljima

Poznate osobe u trendu

Eva.Ru

Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje iskustva i poboljšanje performansi stranice. Onemogućavanje kolačića može dovesti do problema s web stranicom. Nastavkom pregledavanja web mjesta pristajete na upotrebu kolačića. čisto

springkity

 • Najnoviji unosi
 • Arhiva
 • Prijatelji
 • Profil

11:46: Ananas i sretan porod!
Općenito, sinčić tvrdoglavo nije želio da se rodi početkom ožujka, kako su predviđali liječnici. Tvrdoglav je, odlučio se roditi pod znakom ovna, a ne ribe, poput moje majke 
Brinulo me kada će se sve dogoditi, kada, kada, kada. I 22. ožujka, kako bih odmah rodila, savjetovano mi je da jedem ananas, kao i krastavac s mlijekom. Nisam, odlučio sam, išao sam po namirnice, kupovao namirnice, ali dobio sam samo pola ananasa! A sada, nakon 4 sata, pukla mi je voda.
A bilo je 2 sata ujutro...
Nekoliko skica te noći:
Gurnem muža u bok par sekundi prije... I kažem: „Sad će početi. Čini se da je sve počelo ". I tako se navikao na takva buđenja mjesec dana da je samo pospano pitao: "Što, hoćete li već biti voženi ili ne?" A onda je pljesnuo očima i po boku...
Stojim ispred kreveta i bolno odlučujem: oprati kosu ili ne. Odlučio sam ga oprati. Rekla je da će me odjednom sin vidjeti prljave glave, uplašit će se nečega dobrog...
Stojim u kupaonici i friziram se. Na ruci imam sat, brojim minute između kontrakcija.
Već stojim ispred kreveta s knjigom o porodu. Kažem da nisam imao vremena pročitati nekoliko poglavlja. A oni su tako važni. Radi se o opuštanju. Knjiga je oduzeta. Budući da je proces bio u punom jeku...
Vozimo se do bolnice, a vrata su zaključana. Moja prva misao: da, ne možeš se popeti s takvim trbuhom. Trebali bismo pokušati odozdo. Ali moj je suprug ipak uspio doći do straže! Samo do jednog. Drugi je spavao. Probudio se nakon 30 sekundi i kako će početi nakon nas. Mi smo od njega. Sustigao nas je. A to je zato da samo (.) Pitamo kako smo došli ovdje u 4 ujutro, stvarno pješice? I tako pospano zurio je u nas, kao u duhove, a zatim u moj trbuh, i dodao s iznenađenjem: "TRUDNA JE!" Ne, što ćemo raditi na teritoriju bolnice u 4 ujutro? Šetnja ili nešto slično. 

Komentari

Iz:banshee7
Datum:3. travnja 2007. 09:35 (UTC)
(Veza)
Iz:_yaninka_
Datum:4. travnja 2007. 13:41 (UTC)
(Veza)
Iz:banshee7
Datum:4. travnja 2007. 13:49 (UTC)
(Veza)

nemaš pojma koliko izmučen. osam-(

podržao je, naravno. 10 mjeseci nakon rođenja kćeri, zagrijao sam njezinu bočicu u mikrovalnoj pećnici 3-4 puta, junački promijenio pelenu dva puta. za kupanje, međutim, isprva je pomogao, a zatim je rekao: -Možete se snaći i bez mene, neću joj pomoći da se kupa.
i sve to vrijeme nije radilo, živjelo je od moje naknade za nezaposlene. izbacio ga i tako sam se odmah osjećao bolje. 8-) jedino zbog čega žalim je što ga nisam izbacio puno prije rođenja njezine kćeri, koze bespontov.

oh dobro, duga je priča i gadno je.
dovraga s njim, moraš živjeti ovdje i sada, zašto ga se sjećati, jer je takav ovan?

Narodni načini za poticanje rada: stručnjaci protiv ricinusovog ulja i ananasa

Sadržaj

Već je prošlo devet mjeseci, a porod ne započinje, dugo očekivana beba ne žuri napustiti majčinu utrobu i obradovati je svojim izgledom. Što uraditi?

Ali što ako su trudovi započeli, ali onda se sve smirilo i zaustavilo? Kako potaknuti proces? I je li potrebno provoditi stimulaciju u rodilištu? Možda vrijedi ostati kod kuće i koristiti se jednostavnim narodnim metodama, o kojima se može čitati na ženskim forumima ili učiti od mame i bake?

Budući da je poticanje porođaja vrlo odgovoran i ozbiljan zadatak, MedAboutMe smatra svojom dužnošću reći što liječnici misle o tradicionalnim metodama i zašto ih ne pozdravljaju..

Postterminska trudnoća: zašto kontrakcije ne počinju?

Ako žena nosi jedno dijete, porođaj obično započinje četrdeset tjedana nakon prvog dana zadnje menstruacije. Višeplodne trudnoće mogu se razlikovati u pogledu početka porođaja.

Porođaj između 38. i 42. tjedna smatra se normalnim. Nakon 42 tjedna, odluku o poticanju poroda trebao bi donijeti liječnik, vodeći se rezultatima pregleda žene. Postmaturanost često dovodi do komplikacija tijekom porođaja.

Za dijete rizik od komplikacija raste ako je veliko, jer zbog svoje veličine ne može proći kroz rodni kanal. Rizik se također povećava starenjem posteljice i niskim pH vrijednosti krvi.

Postoje i drugi čimbenici rizika.

Majka je također u opasnosti od velikog fetusa, kao što su to često bebe nakon termina. Povećani rizik od puknuća, teškog porođaja ili potrebe za carskim rezom.

Samo liječnik može izvagati sve blagodati i rizike stimulacije i odabrati najprikladniju metodu, a sve manipulacije moraju se provoditi u medicinskoj ustanovi. Posebnu pozornost treba obratiti na slučajeve kada majčin krvni tlak poraste, pojave se simptomi preeklampsije.

Povećani rizik također je prisutan u prisutnosti dijabetesa ili bolesti bubrega, kao i u vjerojatnosti razvoja Rh-sukoba.

Medicinske metode indukcije porođaja

Postoje metode za najsigurniji način širenja cerviksa. Na primjer, za izazivanje porođaja metodom amniotomije - probijanjem fetalnog mjehura. Kao rezultat, pritisak u maternici se smanjuje, a to potiče početak porođaja.

Za poticanje dilatacije maternice koriste se prostaglandini, a ubrizgava se i hormon oksitocin koji potiče kontrakciju maternice.

Sve bi se to trebalo odvijati pod budnim nadzorom liječnika, jer je potrebno stalno nadzirati i kontrolirati postupak. Inače, kontrakcije mogu postati prejake i česte prije nego što se cerviks otvori. Ili će se zbog previše snažne porođajne aktivnosti dogoditi puknuća maternice, abrupcija posteljice. Vjerojatnije su ozbiljnije i čak smrtne komplikacije za majku i fetus.

Stoga se većina liječnika negativno odnosi prema narodnim, kućnim metodama poticanja rada..

Koje metode samouki stručnjaci nude budućim majkama??

Neke su metode na razini guste simpatičke magije i ne manje gustih ideja o procesu ljudskog rođenja. Teško je povjerovati, ali opstetričari i dalje ponekad pronalaze komade šećera u rodnom kanalu žena s kojima se nadaju da će dijete izmamiti iz maternice "na slatku poslasticu"..

Neke majke pokušavaju dijete zainteresirati jarkom svjetlošću, za koju zasjaju iznutra jarkom svjetiljkom prikladnog promjera, tako da dijete vidi "svjetlost na kraju tunela" i krene prema njemu. Srećom, to su stvarno rijetki slučajevi..

Ali postoje i drugi. Neki imaju temelj, drugi izgledaju znanstveno, ali u stvarnosti su beskorisni ili čak opasni..

Prva je tamna čokolada, koju se savjetuje jesti prije poroda..

Kad nisam mogao početi rađati, punica mi je u bolnicu donijela veliku pločicu čokolade i limenku kondenziranog kakaa sa strogim naređenjem da sve to pojedem prije kraja dana.

Objasnila je to činjenicom da čokolada sadrži neku vrstu hormona koji pomaže opuštanju, uključujući promicanje otvaranja vrata maternice. Ne znam je li to istina ili ne, ali nakon što sam se pridržavao njezinih uputa, trudovi su zaista započeli i prošli su lako i bez pauza..

Kad sam "krenula na drugo", i sama sam se pobrinula da sa sobom ponesem kakao i čokoladu. I sve se ponovilo - lagani nekomplicirani porod u 42. tjednu. Iako priznajem da se jedenje čokolade jednostavno poklopilo s vremenom početka trudova i nije ih uzrokovalo. Ali u to nemam potpuno povjerenje, pa sam zato svojoj kćeri u rodilištu dala i čokoladu i limenku kakaa.

Postoje istraživanja koja podupiru da čokolada može olakšati porod, pa čak i smanjiti rizik od preeklampsije. Ali njegov učinak još nije dovoljno proučen da bi ga svima mogli preporučiti bez razlike. Uz to, sve pozitivno odnosi se samo na pravu tamnu čokoladu. A on može izazvati alergije kod majke i djeteta ili imati uzbudljiv učinak kada se žena treba smiriti..

Stoga se ipak trebate posavjetovati s liječnikom prije nego što se oslonite na čokolade..

Puno čitate i mi to cijenimo!

Ostavite svoju e-poštu kako biste uvijek dobivali važne informacije i usluge za očuvanje zdravlja

Ananas: uzrokovat će žgaravicu umjesto porođaja

Teško je razumjeti kako ananas može biti povezan sa stimulacijom porođaja, ali "stručnjaci" to objašnjavaju prisutnošću enzima bromelaina u voću. Jednom kad se široko reklamirao kao sagorijevač masti, tada je izumljeno još jedno područje djelovanja za bromelain..

Prema novoj verziji, ova tvar ili omekšava i opušta vrat maternice, ili ga iritira, uslijed čega, navodno, započinju trudovi..

Za to nema znanstvenih dokaza. Bromelain je proučavan iz različitih kutova, ali se ne smatra poticajnikom radne aktivnosti. Barem zato što se sve što ulazi u želudac tijekom probave razgrađuje na pojedine nukleotide koji se, štoviše, ne šalju izravno u maternicu.

Ali ananas može izazvati ozbiljnu alergijsku reakciju i mučnu žgaravicu. Tijekom porođaja to nisu najugodnije komponente i bolje ih je izbjegavati..

Stimulacija bradavica i mužerapija

Smatra se da ako oksitocin potiče kontrakciju maternice, tada ga nije potrebno unositi u tijelo izvana, jer se može proizvesti iznutra. Na primjer, kada stimulirate bradavice, na primjer kada hranite bebu ili mažete tijekom vođenja ljubavi.

Ali ako liječnik prepiše stimulaciju oksitocinom, ali točno zna koju dozu tvari daje i može je prilagoditi ako je potrebno. Stimulacija bradavica ne daje ovu priliku. A količina oksitocina iz ovog postupka nije tako velika..

Pažljivije razmatranje zahtijeva "mužepiju" ili aktivan intimni život kako bi se potaknuo početak porođaja. Postoji nekoliko razloga za upotrebu ove metode..

Prvo, kvalitetan orgazam zapravo uzrokuje kontrakcije maternice..

Drugo, sjeme sadrži određenu količinu prostaglandina, koji se također koriste za medicinsku stimulaciju..

Jedno istraživanje u Iranu u kojem je sudjelovalo 120 žena čak je potvrdilo ovu teoriju. No kasniji eksperimenti, u kojima je bilo više sudionika, nisu otkrili takvu vezu..

U nekim je slučajevima bolje potpuno se suzdržati od intimnih kontakata i svakako izbjegavati nezaštićeni koitus kako bi se isključio rizik prijenosa infekcije uoči porođaja.

Ne preporučuje se ulazak u intimnost s nisko smještenom posteljicom, nakon početka porođaja i s curenjem plodne vode ili krvarenjem.

I, naravno, sve treba raditi vrlo pažljivo kako ne bi naštetilo ni majci ni fetusu. Luda strast je definitivno isključena.

Upravo suprotno: prije su porodilje davale alkohol kako bi obustavile porod i "smirile" maternicu. I krajem prošlog stoljeća još je uvijek provjeren učinak alkohola.

Jedna skupina žena je tijekom rušenja dobivala alkohol, dok su druge jednostavno spavale. Nije pronađena razlika u rezultatima.

Početak porođaja ni na koji način ne ovisi o upotrebi alkohola, ali može prouzročiti pogoršanje dobrobiti majke i naštetiti fetusu.

Dakle, šampanjac, koji se na forumima često savjetuje kao stimulans rada, sigurno neće poboljšati situaciju..

ricinusovo ulje

Ovo je toliko uporan mit da čak i neki opstetričari čvrsto vjeruju u to i nude porodiljama da piju ricinusovo ulje u raznim neukusnim mješavinama. Uzimanje porcije ulja u obliku kapsule najjednostavnija je opcija.

Vjeruje se da će, ako počnu snažne kontrakcije crijeva, to uzrokovati i stezanje maternice. Dodatne akcije uključuju povećanje učinkovitosti prostaglandina.

Znanstvenici su testirali učinak ricinusovog ulja na porod.

Rezultati su nedosljedni: jedno malo istraživanje otkrilo je vezu između uzimanja doze ricinusovog ulja i početka poroda, u drugim eksperimentima nije pronađena takva veza..

Ali s druge strane, točno se zna o vjerojatnosti komplikacija - posebice dehidracije uzrokovane proljevom.

Također vrijedi razmotriti i druge neizbježne posljedice uzimanja velikih količina ricinusovog ulja. To su neugodni i bolni osjećaji povezani s crijevnim tegobama. Pa, a činjenica da proljev tijekom porođaja uopće nije ono što olakšava proces. Ipak, sadržaj crijeva bolje je ostaviti u zahodu, a ne na rukama i odjeći opstetričara. I sigurno ne na novorođenčetu.

Bilje i homeopatija

Ne biste trebali uzimati biljne dekocije, tinkture i ekstrakte bez savjetovanja s liječnikom. Iako postoje informacije o učinkovitosti nekih biljaka, još uvijek nema dovoljno podataka o njihovoj sigurnosti..

A o homeopatiji u pristojnom društvu uopće se ne govori zbog njezinog potpunog neuspjeha.

Vježba stres

Hodanje stepenicama i dolje, pranje podova, peglanje posteljine, metenje dvorišta - sve se to savjetuje ženama na rušenjima kako bi porodi započeli što prije. No, iskusni liječnici skeptični su prema tome i preporučuju da se ne iscrpljujete poslom ili besmislenim hodanjem stepenicama..

Bolje je pravilno steći snagu za nadolazeći težak proces i ne trošiti ih na gluposti. U rađaonicu je poželjno doći ne natečenih, napregnutih nogu, već pospanih i odmornih, jer glavni posao tek započinje.

Vježbanje treba raditi tijekom cijele trudnoće, a ne posljednjih dana.

Bez obzira na to koliko biste željeli brzo pokupiti bebu, ne biste trebali pokazivati ​​pretjeranu revnost i raditi nešto bez savjetovanja s liječnikom.

Možemo stimulirati početak porođaja, ali to nije uvijek vrijedno raditi. U većini slučajeva žensko tijelo zna što i kada učiniti..

Prirodno rođenje obično je brže i lakše. Ako žensko tijelo i voće koje raste u njemu nisu zreli, stimulacija nikome neće koristiti. Štoviše, ako se pokušaji rade izvan bolničkih uvjeta, bez izravnog nadzora medicinskih radnika.

Pretjerana stimulacija maternice može uzrokovati prečeste i nasilne kontrakcije tako da fetus ne prima dovoljno krvi i kisika. Povećava se i rizik od razvoja infekcije maternice. Opasno je za one žene koje su u prošlosti imale carski rez ili druge operacije maternice: od prejakih kontrakcija šavovi se mogu razići. Samo prisutnost kvalificiranog zdravstvenog radnika može smanjiti ove i druge rizike..

Ananas potiče porod

Trudnoća je već prošla 40 tjedana, a dijete se ne žuri s rođenjem. Možete li sami potaknuti porod? Postoje mnogi mitovi i narodni načini kako to učiniti na forumima i u zajednicama mama. Međutim, većina njih ne radi, a neke su čak i opasne..

Ananas

Često se ženama koje žele stimulirati porod "prirodno" savjetuje da popiju čašu vina s ananasom. O ovom voću postoji zanimljiva hipoteza: navodno je cijela stvar u enzimu bromelain koji sadrži. Ovaj enzim razgrađuje bjelančevine, upravo zbog toga "gori" u ustima. Smatra se da bromelain nekako ulazi u maternicu, nadražuje je i uzrokuje njezino kontrakciju, uzrokujući tako kontrakcije.

Nema znanstvenih dokaza za ovu hipotezu. Jedino što ananas može učiniti tijekom trudnoće jest pojačati žgaravicu..

Hodanje i penjanje stepenicama

Tjelesna aktivnost je korisna tijekom trudnoće. Pomaže u održavanju kondicije, borbi protiv prekomjernog debljanja, poboljšanju trudnoće i olakšavanju porođaja. Međutim, hodanje, kao i penjanje stepenicama i vožnja automobilom, neće ubrzati porod. Ne nadajte se da će to pomoći "protresti maternicu" i dijete će se brže roditi..

"Muzerapija"

Mnoge žene vjeruju da je seks pomogao stimulirati porod. Postoje čak i neke hipoteze zašto se to događa. Vjeruje se da tijekom spolnog odnosa muški penis stimulira cerviks, a prostaglandini sadržani u sjemenu pomažu u opuštanju tkiva i otvaranju ždrijela maternice; uz to se u ženskom tijelu luči hormon oksitocin, koji također potiče porod.

Srećom ili nažalost, to su samo pretpostavke. Nema dokaza da seks može ubrzati porod. Spolni odnosi sigurni su u bilo kojoj fazi trudnoće (ako nema kontraindikacija), ne mogu dovesti do preranog poroda ili bilo kakvih komplikacija. Ali nemojte imati spolni odnos nakon što se voda povukla, jer to povećava rizik od infekcije fetusa.

Alkohol

Možda ste čuli da čaša vina može pomoći u potaknuću porođaja? Sad ćete se iznenaditi: ranije se alkohol, naprotiv, koristio kako bi se odgodilo prerano rođenje. Dugo su vremena liječnici vjerovali da alkoholna pića pomažu u "smirivanju" maternice, što rezultira time da radna aktivnost oslabi ili uopće prestane. Ali čak je i ovo gledište već prošlo stoljeće.

1981. znanstvenici su odlučili usporediti učinak alkohola s odmorom u krevetu, koji je igrao ulogu placeba, a ispostavilo se da su oba postupka imala približno jednak učinak na porođaj. Alkoholna pića ne pomažu niti odgoditi niti ubrzati porod, ali mogu uzrokovati mučninu, povraćanje, glavobolju kod buduće majke i zdravstvene probleme kod djeteta.

ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je možda najpoznatiji laksativ. Neke žene (ponekad, usput, na preporuku liječnika) koriste ga za poticanje porođaja nakon 40. tjedna..

S ricinusovim uljem situacija je zbunjujuća i nije posve jasna. Čak i neki opstetričari-ginekolozi vjeruju u snagu "ricinusove terapije". Smatra se da se kontrakcije crijeva mogu "proširiti" na maternicu. Dodatni poticaj za početak porođaja je dehidracija, jer zbog proljeva tijelo gubi pristojnu količinu tekućine. Uz to, ricinusovo ulje pojačava djelovanje prostaglandina, fiziološki aktivnih tvari koje potiču porod.

Podaci istraživanja o ovom pitanju su mješoviti. Studija iz 2000. na stotinama žena pokazala je da je vjerojatnije da će buduće majke koje su uzimale ricinusovo ulje dobiti porod u sljedeća 24 sata. Drugo istraživanje iz 2009., u kojem je već sudjelovalo 600 trudnica, nije otkrilo nikakav učinak.

Jedno je sigurno: poticanje porođaja ricinusovim uljem nije sigurno: jaki proljev i dehidracija mogu naštetiti i budućoj majci i djetetu, a da ne spominjemo masu neugodnih osjeta nakon uzimanja laksativa.

Isto se može reći i za druge metode "stimulacije crijeva": klistir, začinjena hrana i hrana bogata vlaknima. Vjerojatno neće pomoći u poticanju porođaja..

Akupunktura

Akupunktura pripada metodama alternativne medicine. Nema jasnu znanstvenu osnovu, postojanje meridijana, akupunkturnih točaka i energije qi nije dokazano ni na koji način. Postoji sugestija da akupunktura utječe na funkcioniranje živčanog i endokrinog sustava, ali mnogi znanstvenici vjeruju da je to placebo efekt.

Akupunktura se koristi u raznim područjima medicine, uključujući poticanje porođaja. Ali podaci istraživanja ne podržavaju ovaj učinak. 1987. znanstvenici su otkrili da su buduće majke koje su primile akupunkturu u prosjeku rodile kasnije i trebalo im je više vremena za porod. 2010. istraživači su zaključili da akupunktura u 41. tjednu trudnoće nije pomogla ubrzanju porođaja. 2017. godine znanstvenici su analizirali nekoliko studija i s oprezom primijetili kako se čini da akupunktura povećava spremnost cerviksa za porod, no potrebno je još dokaza..

Takvi oprečni dokazi sugeriraju da akupunktura ne utječe na vrijeme rođenja, ali može ublažiti bol tijekom porođaja..

Homeopatija

Neke žene koriste homeopatske lijekove kao "prirodan" i "siguran" način poticanja porođaja. Problem je što homeopatija načelno ne djeluje - to su dokazale mnoge ozbiljne studije. U razvijenim zemljama homeopatski lijekovi se uopće ne smatraju lijekovima, ne registriraju ih regulatorne organizacije.

Homeopatija ne stimulira porod, ne poboljšava mu tijek, ne pomaže u borbi protiv bolova i drugih simptoma. Jedini učinak koji se može očekivati ​​od ovih lijekova je placebo efekt.

Nema znanstvenih dokaza da porod može potaknuti bilo kakve dodatke prehrani ili biljne čajeve. Inače, neki od njih nisu sigurni tijekom trudnoće..

Znanstvenici se slažu da ne postoje sigurne i učinkovite metode poticanja porođaja u kući. Jedina ispravna odluka kod produljenja trudnoće je promatranje liječnika. Ako liječnik misli da je vaša trudnoća produljena i vrijeme je da se izvede njezin logičan zaključak, ponudit će uistinu učinkovite načine.

Kako izazvati porod kod kuće

Naš iskusni tim urednika i istraživača pridonio je ovom članku i pregledao ga radi preciznosti i cjelovitosti..

Tim za upravljanje sadržajem wikiHow pomno prati rad urednika kako bi osigurao da svaki članak udovoljava našim visokim standardima kvalitete.

U pravilu, u 40. tjednu trudnoće, žena je već spremna za porod. Ako vaša trudnoća traje više od 40 tjedana, vjerojatno ćete iskusiti nelagodu, nestrpljenje i nagon za porođajem. Prije nego što se odlučite za medicinsku intervenciju koja će potaknuti porod, pokušajte to učiniti kod kuće prirodnim metodama..

Pažnja: podaci u ovom članku su samo u informativne svrhe. Prije korištenja bilo koje metode, posavjetujte se s liječnikom.

Načini za ubrzanje porođaja

1 Seks je najpoznatiji i najčešći način.
- Orgazam uzrokuje snažne kontrakcije maternice
- Sjeme sadrži hormon prostaglandin, koji omekšava i opušta vrat maternice, pripremajući ga za porod
- Tijekom seksa može se osloboditi oksitocin, "hormon rada"

2 Stimulacija bradavica - aktivna masaža bradavica, nježna i dovoljno duga, 5-15 minuta 2-3 puta dnevno, potiče oslobađanje hormona oksitocina - snažnog stimulatora kontrakcija maternice, koji određuje tijek poroda i njihov uspješan ishod.

3 Vježba: Duge šetnje, penjanje stepenicama, opće čišćenje kuće, poput brisanja, čučanja, savijanja, plesanja uz ritmičnu glazbu, brzo plivanje, niz vježbi istezanja također mogu doprinijeti početku porođaja.

4 Aktivno čišćenje crijeva (klistir) hladnom vodom, možete dodati sol (1 žlica po litri) + može se popiti ricinusovo ulje (dovoljno je 50 grama)
- Crijevna peristaltika djeluje stimulirajuće na maternicu.

5 Masaža. Samostimulacija točke između velikog i kažiprsta, masiranje prednjeg dijela stopala u području gležnja može pomoći ubrzanju porođaja.

6 Homeopatija. Često se homeopatija koristi za ubrzavanje porođaja, kao što je Caulophyllum (ženski korijen). Zrna ovog lijeka u šestotinom razrjeđenju uzimaju se 3-4 puta dnevno. Mnoge primalje koje se bave homeopatijom govore o učinkovitosti ovog lijeka, ali za to još nema znanstvenih dokaza. Pulsatilla i Caulofillum najpopularniji su lijekovi za poticanje porođaja.

7 Ulje noćurka. Primjena: 1 kapsula dnevno tijekom 34-35 tjedana trudnoće, 2 kapsule - u 36-37 tjednu, a počevši od 38 tjedna - 3 kapsule.
- Promovira obnavljanje prirodne hormonalne razine. Ako je žena prije trudnoće koristila hormonske kontraceptive, tada je na neki način pogođen njezin hormonalni sustav. Ulje noćurka popravit će situaciju.
- Uz pomoć ove biljke vaš porod može proći brzo i uspješno. Uzimanjem ulja jaglaca povećati ćete elastičnost ligamenata u zdjelici i pripremiti cerviks za porod (brže će se otvoriti i možete izbjeći kidanje). Također, spriječit ćete pojavu strija koje tako često brinu novopečene mame..
- Ulje noćurka korisno je ne samo za trudnicu, već i za njezinu nerođenu bebu. Dokazano je da polinezasićene masne kiseline sadržane u njoj potiču aktivnost fetalnog mozga i doprinose ispravnom razvoju živčanog sustava nerođene bebe..

8 začina. Klinčići, cimet, đumbir. Njihova juha pije se u obliku čaja nekoliko puta dnevno, počevši od 39. tjedna trudnoće..

9 Biljni pripravci. Stalkleaf i crni kohoš bilje su koje se ne smije uzimati rano, ali se smatra korisnim za poticanje porođaja..

10 Ananas. - Ananas sadrži enzim bromelain i vjeruje se da pomaže omekšavanju vrata maternice i potiče porod.

11 Lišće maline također se smatra izvrsnim načinom približavanja trudova. Preporuča se kuhati ih i piti 2-3 čaše dnevno, počevši od 34-36 tjedna trudnoće.
- Malina omekšava ligamente oko rodnog kanala, što pospješuje kontrakcije maternice, a također smanjuje rizik od kidanja tijekom porođaja.

12 Kontrastni tuš, kao i vrlo topao (gotovo vruć) tuš i kada.

Danas je postalo zanimljivo, ne da želim nešto od ovoga učiniti na sebi, to je zastrašujuće. Samo se pitam tko je učinio tako nešto? Kakve su posljedice i je li to uopće pomoglo?

Ako postoje dodaci, napišite, mi ćemo dopuniti popis)