Kako odabrati zavoj za trudnice?

Bavim se odjećom za buduće majke i često me pitaju kako odabrati zavoj, koliko dugo ga treba nositi, treba li svima zavoj itd..

Mislim da će ove informacije biti korisne mnogim budućim majkama..

Prenatalni zavoj je posebna elastična traka koja služi za podupiranje povećanog trbuha. Hoće li buduća majka morati nositi zavoj, ne odlučuje sama trudnica, već njezin opstetričar-ginekolog, budući da ga imenuju samo prema indikacijama, a ne svi. Na temelju zdravstvenog stanja žene, njezinih pritužbi na malaksalost, liječnik može preporučiti početak upotrebe zavoja u razdoblju od 20. do 30. tjedna.

Kada bi trudnice trebale nositi zavoj

Postoji niz indikacija zbog kojih ginekolog može propisati nošenje zavoja za trudnice:

1. Višeplodna trudnoća. Maternica, otežana blizancima ili trojkama, posebno je teška za kralježnicu.

2. Oštećenje živca, uzrokujući bol u lumbalnoj kralježnici. Ako se zavoj ne nosi, što je trbuh veći, to je veća neurološka bol. Što u konačnici može dovesti do potrebe za uzimanjem lijekova protiv bolova, što je za dijete nepoželjno.

3. Ako je operacija abdomena izvedena unutar 18 mjeseci prije trudnoće.

4. Ožiljak na maternici (nakon ginekološke operacije ili carskog reza).

5. Ako su trbušni mišići slabi, a dijete nisko. Porodični zavoj popravit će fetus i spriječiti da prerano potone.

6. Nerazvijenost cerviksa.

7. Prijetnja prekidom trudnoće.

8. Stalne bolove u leđima. Zavoj će vam pomoći smanjiti stres na kralježnici i ublažiti bol..

9. Aktivan način života. Ako žena veći dio dana provodi na nogama, tada će zavoj pomoći u izbjegavanju komplikacija u trudnoći..

Kad nije potreban zavoj

Postoje slučajevi kada zavoj za trudnice nije samo nepotreban, već čak i kontraindiciran. Na primjer, ako žena ima alergijsku reakciju kože na materijal od kojeg je napravljen zavoj, tada je prirodno da neće hodati nekoliko mjeseci s osipom na koži i stalnim svrbežom..

Još jedan od važnijih razloga zašto se zavoj ne može nositi je poprečni ili karoserijski prikaz fetusa. Bilo koji opstetričar-ginekolog reći će trudnici da nošenje zavoja za trudnice s takvim rasporedom ploda neće dopustiti djetetu da se pravilno okrene (glava prema dolje), pa, prema tome, postoji rizik od komplikacija tijekom porođaja. Stoga, s obzirom na to da zavoj popravlja položaj fetusa u trbuhu, ako prezentacija nije cefalična, čak i ako postoje indikacije za nošenje zavoja, ne može se nositi.

Kako odabrati zavoj za trudnice

U trgovinama za žene u zanimljivom položaju možete pronaći nekoliko modela zavoja:

1. Zavoj gaćica. Ovaj model izgleda poput gaćica s elastičnom trakom sprijeda koja podupire trbuh. Nedostatak ovog modela je očit: ovo je donje rublje i mora se prati svakodnevno... Kao izlaz - kupite nekoliko zavoja-gaćica, što je prilično skupo, ili ih stavite preko uobičajenog donjeg rublja, koje je prilično vruće, pogotovo ako je vani vruće ljeto.

Ovaj zavoj je prilično jednostavno staviti, ali to treba raditi samo u vodoravnom položaju, odnosno ležeći. To je pomalo nezgodno ako žena, na primjer, radi i često ide na zahod..

Ovaj zavoj vrlo je popularan među budućim majkama, ali treba napomenuti da nije prikladan za žene koje se debljaju, jer će s vremenom takav zavoj uzrokovati nelagodu, rušiti se u tijelo, trljati kožu.

Zavoji gaćica imaju jasnu veličinu, nemaju prilagodbu na čičak, pomoću koje možete prilagoditi zavoj u skladu s promjenom na slici.

3. Trbušni zavoj je poboljšani zavoj - remen. Elastična traka prekrivena je pamučnom tkaninom, zahvaljujući kojoj koža nije iritirana elastičnom tkaninom trake (kao što to često može biti kod uobičajenog zavojnog remena). Ima umetak od pletene tkanine koji pokriva trbuh i proteže se dok raste bez stiskanja. Ovaj uložak posebno je dobar za one kojima je koža na trbuhu nadražena odjećom, a trbuh je neprestano svrbi. Zahvaljujući upotrebi samo prirodnih materijala, ovaj se zavoj može nositi izravno na golo tijelo.

4. Univerzalni zavoj za trudnice. Koristi se i tijekom trudnoće i nakon poroda. Ovaj model izgleda poput čičak remena. U sredini se pojas širi. Prije porođaja pojas se nosi širokim dijelom prema leđima, a uskim dijelom ispod trbuha da ga podupre. A nakon poroda, funkcije koju univerzalni zavoj za trudnice obavlja, način stavljanja zavoja također se dramatično mijenja: širokim dijelom na trbuh, a uski dio pričvrstite čičak na leđima. Ovaj je model pogodan za one žene koje ne žele ili ne mogu zasebno kupiti pre- i postnatalni zavoj..

Takvi zavoji, uz svu pogodnost, nisu bez nedostataka: prilično su obimni, pa su često jako vidljivi ispod odjeće. Čičak često uništava odjeću i tajice. Elastična tkanina zavoja može nadražiti nježnu kožu vašeg trbuha. Uz to, zavoji se skliznu ili povuku ako nisu dovoljno učvršćeni.

Ako se tijekom trudnoće žena jako oporavila, zavoj se može protezati, tada će nakon poroda biti malo učinkovit.

Da bi zavoj bio prikladan za vas, pri odabiru obratite pažnju na sljedeće:

1. Glavna stvar je odabrati pravu veličinu zavoja. Ako se odlučite za zavoj-gaće, tada ih prije trudnoće morate uzeti za jednu veličinu veću od veličine donjeg rublja (ako ste puno stekli, bolje je odustati od ove vrste zavoja) A ako želite kupiti zavoj-pojas, tada morate izmjeriti opseg bokova i, pozivajući se na tablicu veličina na pakiranju, odaberite pravu. Veličina univerzalnog zavoja za trudnice određuje se na isti način kao i zavoj-remen.

Bolje isprobati zavoj, ako je moguće.

2. Da biste se ugodno osjećali u zavoju, odaberite model izrađen od higroskopskog materijala, omogućava koži da diše. Optimalan sastav tkanine za zavoj: elastan, mikrofibra, pamuk.

3. Pročitajte upute za zavoj i obratite pažnju na položaj koji proizvođač preporučuje da nosite proizvod. Razmislite, ako vodite aktivan način života i ako ste cijeli dan na nogama, hoćete li moći staviti zavoj dok ležite na leđima.

4. Razlika između zavoja s čipkom i bez čipke razlikuje se samo po vizualnoj privlačnosti i cijeni, naravno kod skupljih vezica.

Pravila za kupnju i nošenje prenatalnih aparatića

Kada kupujete zavoj, morate biti oprezni pri odabiru, jer ih nije moguće zamijeniti ili vratiti! Usredotočite se na veličinu, ne kupujte zavoj za rast, jer je povećanje volumena već uključeno u model.

Kupite zavoje u specijaliziranim trgovinama za buduće majke, ne kupujte putem interneta, jer možete napraviti veliku pogrešku s veličinom i modelom.

Ne nosite zavoj duže od 3 sata zaredom. Svaka 2-3 sata trebali biste napraviti pauzu od 30-60 minuta. Prvi tjedan možete osjetiti nelagodu od nošenja zavoja, s vremenom to uopće ne biste trebali osjećati (ako je zavoj pravilno odabran).

Zavoj treba održavati čistim i redovito ga prati. Ne preporučuje se kupiti rabljeni zavoj, pogotovo ako se aktivno koristio. Duljom uporabom tkanina se rasteže i zavoj više neće pružati potporu kakvu bi trebao.

Porodični zavoj - odabir pravog

Žene koje su trudne s prvim djetetom često imaju pitanje: zašto, kada i što je najvažnije, kako nositi zavoj za trudnice? Prenatalni zavoj je posebna elastična traka koja služi za podupiranje proširenog trbuha. Hoće li buduća majka morati nositi zavoj, ne odlučuje sama trudnica, već njezin opstetričar-ginekolog, budući da ga imenuju samo prema indikacijama, a ne svi. Na temelju zdravstvenog stanja žene, njezinih pritužbi na malaksalost, liječnik može preporučiti početak upotrebe zavoja u razdoblju od 20. do 30. tjedna.

Zašto vam treba zavoj tijekom trudnoće?

Tijekom trudnoće zavoj je od velike važnosti za zdravlje žene. To je poseban medicinski remen (ili elastične gaće) i učvršćuje prednji trbušni zid. Nije teško pogoditi koja je prava svrha ovog uređaja - podržati. To povoljno utječe ne samo na tjelesno stanje žene, već pridonosi i normalnom razvoju fetusa. Nije poznato koliko je veliko opterećenje kralježnice buduće majke. Pogotovo ako očekuje da se odjednom pojave dvije ili tri bebe. Osim toga, pate i unutarnji organi, stisnuti proširenom maternicom. Upravo je to stanje kada vam je potreban zavoj tijekom trudnoće. Svrha nošenja je nadoknaditi stres i spriječiti strije na koži. Puno je važno hoćete li odabrati posebne gaćice za podršku ili zavoj za pojas za trudnice: to je individualno za svaku buduću majku i treba uzeti u obzir mnoge karakteristike tijela.

Kada bi trudnice trebale nositi zavoj

Postoji niz indikacija zbog kojih ginekolog može propisati nošenje zavoja za trudnice:

 1. Višeplodna trudnoća. Maternica, otežana blizancima ili trojkama, posebno je teška za kralježnicu.
 2. Zaglavljivanje živca koje uzrokuje bol u lumbalnoj kralježnici. Ako se zavoj ne nosi, što je trbuh veći, to je veća neurološka bol. Što u konačnici može dovesti do potrebe za uzimanjem lijekova protiv bolova, što je za dijete nepoželjno.
 3. Ako je operacija trbušne šupljine izvršena unutar 18 mjeseci prije trudnoće.
 4. Ožiljak na maternici (nakon ginekološke operacije ili carskog reza).
 5. Ako su trbušni mišići slabi, a dijete nisko. Porodični zavoj popravit će fetus i spriječiti da prerano potone.
 6. Nerazvijenost cerviksa.
 7. Prijetnja prekidom trudnoće.
 8. Stalne bolove u leđima. Zavoj će vam pomoći smanjiti stres na kralježnici i ublažiti bol..
 9. Aktivan način života. Ako žena veći dio dana provodi na nogama, tada će zavoj pomoći u izbjegavanju komplikacija u trudnoći..

Kad nije potreban zavoj

Postoje slučajevi kada zavoj za trudnice nije samo nepotreban, već čak i kontraindiciran. Na primjer, ako žena ima alergijsku reakciju kože na materijal od kojeg je napravljen zavoj, tada je prirodno da neće hodati nekoliko mjeseci s osipom na koži i stalnim svrbežom. Još jedan od važnijih razloga zašto se zavoj ne može nositi je poprečni ili karoserijski prikaz fetusa. Bilo koji opstetričar-ginekolog reći će trudnici da nošenje zavoja za trudnice s takvim rasporedom ploda neće dopustiti djetetu da se pravilno okrene (glava prema dolje), pa, prema tome, postoji rizik od komplikacija tijekom porođaja. Stoga, s obzirom na to da zavoj popravlja položaj fetusa u trbuhu, ako prezentacija nije cefalična, čak i ako postoje indikacije za nošenje zavoja, ne može se nositi.

Pozitivni aspekti nošenja zavoja tijekom trudnoće:

 • uvelike olakšava rađanje, pogotovo ako je trudnoća višestruka;
 • pomaže smanjiti osjećaj umora, bolova u zglobovima gležnja;
 • smanjuje nelagodu u lumbalnoj kralježnici, smanjujući pritisak na kralježnicu i organe smještene u maloj zdjelici;
 • sprečava pojavu strija;
 • sprečava nepravodobni prolaps fetusa (fiziološki, fenomen je tipičan za 38. tjedan trudnoće), smanjuje rizik od preranog poroda;
 • podupire trbuh ako su trbušni mišići oslabljeni;
 • promiče ispravno smještanje djeteta u majčinoj utrobi;
 • zahvaljujući posebnim prozračnim tkaninama u takvom uređaju neće biti vruće ni ljeti;
 • jednostavan za upotrebu (svaki model je nadopunjen detaljnim uputama i radnim dijagramom).

Kako odabrati zavoj. Vrste zavoja!

Trudnice za trudnice

U prodaji su se pojavili ne tako davno, ali već su dobili mnogo pozitivnih kritika zbog svoje praktičnosti. Takav zavoj su gaćice s elastičnim remenom-umetak smješten ispod donjeg dijela trbuha. Širok je raspon stilova i boja. Jedna od očitih prednosti je niska cijena ove vrste zavoja. Uz to, uređaj je lako staviti i udoban je za nošenje. Zahvaljujući promišljenosti modela, a posebno prisutnosti elastičnog umetka, zajamčena je dobra potpora trbuhu - gaćice se rastežu dok raste.

Mane:

 1. Treba ih nositi u ležećem položaju, što im stvara nelagodu ako trebate koristiti WC na javnom mjestu.
 2. Proizvođači u uputama propisuju potrebu za svakodnevnim pranjem. Stoga će buduća majka morati kupiti nekoliko rezervnih zavoja odjednom..
 3. Nije prikladno za žene s predispozicijom za prekomjernu težinu: model nije namijenjen pretjeranom istezanju, pa će gaćice uskoro stisnuti želudac, trljajući kožu i stvarajući značajne neugodnosti.

Univerzalni zavoj za trudnice

Posebnost ovog medicinskog proizvoda je da se može nositi ne samo tijekom trudnoće: zavoj je namijenjen uporabi nakon poroda. Izgleda poput remena širokog i uskog presjeka, od kojih je svaki prilagodljiv ljepljivim zatvaračima. Kada nosite dijete, suženi dio pojasa trebao bi biti ispod povećanog trbuha, široko područje trebalo bi biti smješteno na donjem dijelu leđa. Koristeći remen u postporođajnom razdoblju, potrebno je zavoj okrenuti naopako. Ova je vrsta najprikladnija za žene koje su sklone brzom debljanju tijekom razdoblja rađanja djeteta. Proizvod sprečava pojavu strija na tijelu i djeluje kao profilaktičko sredstvo protiv opuštenosti kože nakon porođaja. Prednost je praktičnost zavoja, njegova univerzalna namjena i niska cijena.

Korzet za porodni zavoj

Sada se smatra reliktom prošlosti, jer moderni proizvođači nude praktičnije i svestranije proizvode. Glavni nedostatak ovog uređaja je prisutnost vezanja, što je vrlo problematično vezati bez pomoći trudnice.

Kako ga staviti i kada početi nositi zavoj?

Nemoguće je nedvosmisleno odgovoriti na pitanje koji je zavoj za trudnice bolji - trebate se posavjetovati s ginekologom koji će provesti pregled, ispitati rezultate pregleda i donijeti odluku. Specijalist će pojasniti razdoblje trudnoće i dob buduće majke, saznati kakav bi se porod trebao dogoditi i u kojem je položaju beba. Naravno, razlog kupovine zavoja može biti osjećaj same žene. Ako se osjeća sigurnije koristeći zavoj, zašto ga onda ne bi nosila. Ipak, neće biti suvišno čuti mišljenje svog liječnika o ovom pitanju..

Kada kupujete zavoj, obratite pažnju na opća pravila za upotrebu ovog proizvoda.

 • Zavoj mora nužno biti prikladne veličine, inače će stisnuti želudac i, shodno tome, dijete. Uz to, „mali“ zavoj remeti proces cirkulacije krvi, a to ne bi trebalo biti! Ako nakon stavljanja zavoja osjetite nedostatak kisika, pojavi se otežano disanje i dijete se preaktivno kreće, zavoj se mora hitno olabaviti ili ukloniti.
 • Možda ćete se osjećati nelagodno tijekom nošenja aparatića tijekom prvih nekoliko dana. Najvjerojatnije je to zbog činjenice da se vaše tijelo prilagođava novim senzacijama i treba mu vremena. Ali ako nakon 2-3 dana nelagoda ne nestane, možemo reći da su oblik i veličina zavoja pogrešno odabrani.
 • Zavoj možete nositi s pauzom svaka 3-4 sata. 30-40 minuta možete hodati ili slobodno ležati, bez fiksiranja trbuha, a zatim se opet okrenuti zavoju. Neki proizvođači zavoja razvili su dizajne koji vam omogućuju da ih stalno nosite, uklanjajući ih samo za spavanje..
 • Zavoj se mora nositi tijekom aktivnog hodanja, dugih šetnji. Ako ćete sjesti ili ustati, kuhajte hranu, skinite je.
 • Pojas ili elastični umetak trebaju se nalaziti ispred ispod trbuha, lagano pokrivajući stidni dio. To je osigurano kako bi i sama žena mogla koristiti zavoj: pričvrstiti ga i otkopčati bez pomoći. U fiksnom stanju ne bi trebao vršiti pritisak na trbuh buduće majke, uzrokovati makar nelagodu ili, još gore, bol.

Kako odabrati porodni zavoj prema veličini?

Postoji tablica veličina zavoja, kojom se možete voditi pri odabiru. Ali jedini način da pronađete remen prave veličine je isprobati ga. Remen možete kupiti u ljekarni ili u posebnim trgovinama za buduće majke. Stručnjaci savjetuju da uređaj odaberete u ljekarni koja se nalazi u rodilištu ili na odjelima za trudnice. Postoje konzultanti koji će vam pomoći odrediti i vrstu i materijal uređaja i njegovu veličinu. Slobodno isprobajte različite pojaseve. Uostalom, pogrešna veličina zavoja može utjecati na zdravlje djeteta. Tkanina ne bi trebala pritiskati trbuh, već ga samo nježno obavijati i podupirati. U slučaju čvrstog zavoja riskirate ozbiljnu štetu djetetu u razvoju..

TOP-5 najboljih prenatalnih zavoja [Ocjena i izborni vodič]

Prenatalni zavoj za trudnice uređaj je koji je neophodan ženama tijekom razdoblja rađanja djeteta, kako ne bi osjećale nelagodu, kako bi ublažili stanje u posljednjim fazama trudnoće.

Zašto vam treba zavoj tijekom trudnoće

Medicinske indikacije za nošenje zavoja:

 1. Kad se žena puno kreće i često je uspravna.
 2. Bolovi u križima zbog povećane težine i veličine fetusa.
 3. Ako postoji zakrivljenost kralježnice, prethodno dijagnosticirane ozljede leđa.
 4. Uz osjećaj boli u nogama, kao i kod proširenih vena.
 5. Da biste popravili fetus ako postoji problem s opuštenim trbuhom.
 6. Polihidramnija i višeplodna trudnoća.
 7. Hipertoničnost.

Kontraindikacije za nošenje prenatalnog zavoja:

 1. Trbušni mišići mogu atrofirati čestim i dosljednim trošenjem.
 2. Ako ste alergični na zavojne materijale.

Vrste prenatalnih zavoja za trudnice

Prenatalni pojas ima sljedeće sorte:

 1. Zavoj gaćice. Po izgledu su to ženske gaće koje imaju dodatni umetak za proširenje za fiksiranje trbuha. Pružite plodu samo neznatnu potporu. Proizvod je nevidljiv ispod odjeće.
 2. Pojas. To je široki elastični pojas na čičak. Pričvršćuje se za lumbalni dio i učvršćuje ispod trbuha.
 3. Univerzalni zavojni pojas. Može se koristiti i tijekom trudnoće i nakon nje. To je pojas na čijoj je jednoj strani uska traka, a s druge široka.

Pros nošenje trudničkih zavoja

Prednosti nošenja prenatalnog aparatića:

 1. Promovira ispravan položaj (cefalični prikaz) fetusa unutar maternice.
 2. Pomaže kod višeplodnih trudnoća.
 3. Smanjuje bolove u donjem dijelu leđa, leđima i nogama.
 4. Smanjuje stres na području zdjelice.

Protiv nošenja zavoja prije porođaja

Mane nošenja zavoja:

 1. Moguće alergijske reakcije, iritacija kože.
 2. Može izazvati atrofiju trbušnih mišića duljim nošenjem

Značajke upotrebe zavoja tijekom trudnoće

Da biste utvrdili točnu veličinu zavoja, morate izmjeriti opseg bedara na najširem mjestu. Nakon toga trebate se pozvati na tablicu s dimenzijama i usporediti rezultate: XS - 90 cm; S - 95 cm; M - 100 cm; D - 105 cm; XL - 110 cm; XXL - 115 cm.

Kada nalazite rezultat između, morate odabrati veću veličinu.

Nošenje zavoja obično se propisuje otprilike 5 mjeseci trudnoće, kada trbuh počne aktivno rasti.

Traka za zavoj treba biti smještena ispod trbuha.

Popularne marke zavoja za trudnice

To uključuje:

 1. B.Pa.
 2. FEST.
 3. BRADEX.
 4. Relaxsan.
 5. Putuje.
 6. Orlett.
 7. Medela.
 8. Fosta.
 9. Blaženstvo.

Kako odabrati

Pri odabiru prenatalnog zavoja, uzmite u obzir:

 1. Razdoblje nošenja (prije i / ili nakon poroda).
 2. Zavojni materijal (prirodni, hipoalergenski).
 3. Model zavoja (zavoj-hlače, remen, univerzalni zavoj-pojas, postoperativni).
 4. Veličina.
 5. Konstrukcija (zavoj ne smije uzrokovati nelagodu, bol).

Ocjena

ImenovanjeImeCijene, trljajte
Najbolje gaće za ropstvo prenatalneZavoj-gaćice FEST 0645
od 750 do 1200
Najbolji svestrani zavojZavojni remen Orlett MS-96
od 2050. do 2850. godine
Najbolji pojas za prenatalni zavojB.Pojasaj zavoj za zavoj W-431od 1200 do 2700
Najbolji jeftin (jeftin) zavojZavoj-pojas Medela 200.08od 835. do 1150. godine
Najbolji porodni zavojZavojni remen Trives T-1118
od 1100 do 1600

Najbolje gaće za ropstvo prenatalne

Zavoj-gaćice FEST 0645

Prednosti
 • Udobno za nošenje
 • Podesiva veličina
 • Nevidljivo ispod odjeće
 • Ne klizi
 • Dobra podrška za trbuh
nedostaci
 • Kopča se može istrijebiti
 • Mora imati zamjene

Najbolji svestrani zavoj

Zavojni remen Orlett MS-96

Prednosti
 • Prikladno
 • Dobra podrška za leđa
 • Nevidljivo ispod odjeće
 • Dobra kvaliteta
 • Odgovara veličini
nedostaci
 • Nepraktična boja

Najbolji pojas za prenatalni zavoj

B.Pojasaj zavoj za zavoj W-431

Prednosti
 • Udobno za nošenje
 • Spašava od bolova u donjem dijelu leđa i leđima
 • Ne trlja se i ne klizi
 • Nevidljivo ispod odjeće
 • Dobra podrška za trbuh
nedostaci
 • Ne

Najbolji jeftin (jeftin) zavoj

Pojas za zavoj Medela 200.08

Prednosti
 • Prikladno
 • Cijena
 • Dobra podrška za trbuh
nedostaci
 • Ne

Najbolji porodni zavoj

Zavojni remen Trives T-1118

Prednosti
 • Lijepe stvari
 • Udobna cijena
 • Dobra podrška
 • Prikladan nosač
nedostaci
 • Ne

Želite uštedjeti?

Budite prvi koji će znati o rasprodajama, promocijama u vašim omiljenim dječjim trgovinama i dobiti ekskluzivne promotivne kodove i popuste na našem Telegram kanalu!

p.s. Preporučeno

 • Naša dokazana usluga povrat novca za roditelje!
 • Vrlo isplativa kartica na rate 0% do 10 mjeseci uz besplatno izdavanje i održavanje!
 • Kreditna kartica s povratom gotovine do 30%!

16 najboljih zavoja za trudnice

Rodilni zavoj je poseban proizvod za potporu trbušnim i leđnim mišićima tijekom trudnoće i nakon poroda. Čemu služi takav uređaj? Doslovno, kako bi se trudnicama olakšao život i rani oporavak nakon poroda.

Zavoj fiksira mišiće u povoljnom fiziološkom položaju trbušnih i zdjeličnih organa, ublažava opterećenje leđnih mišića.

Postoje obvezne indikacije za nošenje takvog proizvoda, na primjer:

 • Višeplodna trudnoća, polihidramnija.
 • Veliko voće.
 • Ožiljak na maternici ili nedavna operacija na trbuhu.
 • Nizak položaj fetusa.
 • Rizik od prekida trudnoće.
 • Aktivni životni stil žena i drugih.

Sve potrebne sastanke za uporabu obavlja vodeći liječnik. I, u svakom slučaju, zavoj možete nositi samo nakon savjetovanja s ginekologom. Budući da ne postoje samo indikacije, već i kategorične kontraindikacije za nošenje zavoja tijekom trudnoće.

Po dogovoru zavoji su:

 • Prenatalni. Nose se tijekom trudnoće. Zadatak je takvog proizvoda ublažiti trbušni pritisak na zdjelične organe, "iskrcati" leđne mišiće i spriječiti strije.
 • Postporođajni. Stežu trbuh nakon poroda, pomažu u brzom vraćanju tonusa trbušnih mišića. Jedna od sorti ove vrste su zavoji nakon carskog reza.
 • Univerzalni. Služi kao 2-u-1, prenatalni i postnatalni zavoji.

Najpopularniji modeli zavoja:

 • Zavoj gaće ili kratke hlače. Posebne gaće (kratke hlače) za trudnice, s ušivenom gustom gumicom ili dodatnim prednjim dijelom za potporu trbušnim mišićima.
 • Zavojni pojas. Elastična traka ili široko platno. Obično se fiksira čičak sa strane ili ispod trbuha. Skupina modela raznolika je u dizajnu i stilovima proizvoda.
 • Pregača pregača. Tip remena koji nudi široki umetak za trbuh, koji precizno prati konture lika.

Kao što pokazuju iskustvo i praksa, prilikom proučavanja asortimana zavoja za trudnice, trebali biste obratiti pažnju na sljedeće značajke:

 • Kvaliteta (sastav) materijala.
 • Hipoalergena.
 • Dizajn elemenata za pričvršćivanje.
 • Čvrstoća i otpornost na habanje.
 • Dimenzionalna mreža.
 • Vrijednost za novac.

Predstavljamo ocjenu majčinskih zavoja 2019. Top 16 modela koje su naši stručnjaci odabrali na temelju korisničkih recenzija i ocjena.

Postoje kontraindikacije, svakako se posavjetujte s liječnikom!

Ocjena (2019)Cijene, ₽Zemlja
Najbolji svestrani zavoji za trudnice
1. Orlett MS-96već od 1700₽Njemačka
2. Orto BD 111od 1000 rubaljaRusija
3. Euromama 4000od 800₽Rusija
4. Mama Comfort Ideal 1130od 800₽Rusija
5. Volim mamuod 900 rubaljaRusija
Najbolji prenatalni zavoji za trudnice
1. Orlett MS-99već od 1900 RUBNjemačka
2. B.Pa W-431već od 1250₽Ujedinjeno Kraljevstvo
3. Golubveć od 2400 RUBJapan
4. Putovanja T-1118već od 1100 RUBRusija
5. Medela 200.08od 500 rubaljaŠvicarska
Najbolji aparatići za postporođaje za trudnice
1. FEST Postpartum 1248od 1000 rubaljaRusija
2. Putovanja T-1222od 900 rubaljaRusija
3. Blaženstvo 113već od 1400₽Rusija
Najbolji zavoji nakon carskog reza
1. Sanduk B-356od 1000 rubaljaRusija
2. Ecoten PO-30već od 1700₽Rusija
3. Putovanja T-1334od 900 rubaljaRusija

Najbolji svestrani zavoji za trudnice

Univerzalni modeli dizajnirani su za uporabu tijekom trudnoće i nakon poroda. Dizajn takvih proizvoda je elastični pojas s širokim dijelom platna u sredini..

Ovisno o svrsi upotrebe, postoje dva načina za fiksiranje zavoja. Za potporu trbuhu tijekom trudnoće, pojas se stavlja uskim dijelom prema naprijed i učvršćuje ispod trbuha. Nakon poroda, široki se dio nalazi sprijeda, zatvarač na leđima.

Nudimo vam pregled najboljih pet univerzalnih modela zavoja.

5 Volim mamu


Među univerzalnim modelima petu poziciju zauzima steznik I Love Mum. Marka je jedan od vodećih ruskih proizvođača odjeće i pribora za trudnice i dojilje.

Proizvod je pogodan za upotrebu prije i poslije porođaja kroz dva načina primjene. U prvom se slučaju oblači uskim dijelom sprijeda, pričvršćenim ispod trbuha. Dakle, remen pruža pouzdanu potporu trbuhu. Kao rezultat toga, ublažava opterećenje sa leđa, sprječava pojavu strija, održava držanje trudnice u ispravnom položaju. Lagan, tanak materijal nevidljiv je ispod odjeće i dizajniran je za svakodnevno nošenje.

U drugom slučaju, nakon poroda, steznik pojačava mišiće trbuha, pridonoseći kontrakciji maternice. Pogodno za nošenje kada su trbušni organi spušteni.

Žene cijene proizvod kao lagan, mekan, udoban i učinkovit. Pojas je izrađen od poliamida i elastana (15%). Dostupno u tri boje (bijela, crna, bež) i pet veličina (85-135 cm ispod trbuha).

 • Dobro se drži.
 • Nosky.
 • Mekan i lagan materijal.
 • Pouzdan čičak.
 • Jasna uputa.
 • Tri boje.
 • Ponegdje obrada šavova.
 • Miris.

4 Mama Comfort Ideal 1130


Na četvrtom je mjestu zavojni remen drugog ruskog proizvođača tvrtke Nasha Mama - modela Mama Comfort Ideal 1130.

Pojas je izrađen od visokokvalitetne pletene elastične tkanine koja se sastoji od poliamida i elastana (20%). Posebni oblik zavoja omogućuje dva zadatka. Tijekom trudnoće podupire trbuh ublažavajući stres na ženskim leđnim mišićima i sprečavajući strije u području zdjelice. Nakon poroda, steže trbuh, ubrzava oporavak mišićnog tonusa.

Dimenzionalna mreža proizvoda sastoji se od 6 opcija i omogućuje vam odabir zavoja što preciznije moguće u skladu s opsegom bokova ispod trbuha. Korak svake veličine je 5 cm, na primjer 1p. - 85-90 cm, 2 str. - 90-95 cm i tako dalje do 115 cm. Buduće majke napominju da je remen mekan, izdržljiv i savršeno podupire. Tkanina je ugodna na dodir, lako se pere, zadržava oblik.

Proizvođač nudi pojas u dvije boje: crnoj i bijeloj.

 • Odnos cijene i kvalitete.
 • Podržava dobro.
 • Elastičan.
 • Mekan, ugodan materijal.
 • 6 veličina.
 • Lako se pere, ne gubi oblik.
 • Opseg bokova ograničen na 115 cm.

3 Euromama 4000


Tri vodeća mjesta su univerzalni zavoji Euromama 4000. Izrađen je od elastične perforirane tkanine: 80% elastana s 20% pamuka.

Zavoj se može koristiti prije i poslije porođaja. Postoje dva načina navlačenja, ovisno o svrsi upotrebe. Proizvod je ojačan posebnim kostima za bolju potporu. Povlačenje je podesivo pomoću sigurnih čičak traka.

Model ima 6 veličina, u rasponu od opsega kukova ispod trbuha 88-92 cm i do 112-116 cm. Boja za odabir: bijela, bež, crna.

Žene primjećuju da zavoj dobro stoji na figuri i izvrsno ga podupire. Perforirana tkanina je lagana, prozračna s mekanim pamučnim umetkom. Proizvod ne mijenja svoj oblik i gustoću nakon pranja.

Nošenje remena smanjuje napetost i bol u leđima i sprječava strije tijekom trudnoće. Pomaže u vraćanju oblika trbuha nakon poroda.

 • Odnos cijene i kvalitete.
 • Elastičnost.
 • Pamučni umetak.
 • Pouzdan čičak.
 • Prozračna, hipoalergijska tkanina.
 • 6 veličina.
 • Opseg bokova ograničen na 116 cm.

2 Orto BD 111


Drugo mjesto zauzima univerzalni zavojni remen Orto BD 111. Proizvod je izrađen od čvrstog, gustog, elastičnog materijala (polipropilen, poliamid, lateks) i ima anatomski oblik.

Posebnost modela je dvostruka fiksacija, uz pomoć glavnih čičak traka i par pojaseva za podešavanje glasnoće na bokovima. Ovaj vam dizajn omogućuje što preciznije i udobnije podešavanje stupnja zatezanja..

Široki je dio dodatno ojačan tkaninom radi krutosti. Tijekom trudnoće remen podržava trbuh i ublažava stres na lumbalnoj regiji, nakon poroda pomaže u vraćanju tonusa trbušnih mišića. Pogodno za upotrebu nakon carskog reza.

Tablica veličina uključuje 5 veličina. Raspon opsega struka ispod trbuha od najmanjeg - 65 cm, do dovoljno velikog - 125 cm.

Žene napominju da je remen dobro učvršćen, podupire, ima optimalnu gustoću i elastičnost. Napravljeno visokokvalitetno i uredno.

 • Čvrsto, dobra podrška.
 • Anatomski oblik.
 • Pouzdana fiksacija.
 • Točno podešavanje zahvaljujući dužini čičaka.
 • Široka dimenzionalna mreža.
 • Kvalitativno izrađena.
 • Čičak dotakne tkaninu i pokvari joj izgled.
 • Pregusto za ljeto.

1 Orlett MS-96


Vođa univerzalnih modela za trudnice je njemački remen za zavoje Orlett MS-96. Proizvod je dizajniran za fiksiranje trbušnih i zdjeličnih organa u povoljnom fiziološkom položaju. Konkretno, za potporu trbuhu u 2. i 3. tromjesečju trudnoće, nošenje nakon poroda.

Orlett MS-96 odlikuje se savršenom izradom. Izdržljiva elastična medicinska tkanina (poliester, elastan, poliamid, lateks), od koje je izrađen zavoj, prozračna, otporna na habanje. U njemu je ugodno u bilo koje doba godine. Nakon čestog pranja, proizvod se ne deformira.

Rešetka veličine omogućuje vam odabir veličine u širokom rasponu: od 85 cm ili manje opsega tijela ispod trbuha do 115 cm ili više. Dvostruka kopča na čičak, glavna u središtu i dodatno zatezanje na bokovima, omogućuju vam da što preciznije i udobnije učvrstite remen u željeni položaj.

Ovaj se model može nositi tijekom dana, prethodno usuglasivši režim sa svojim liječnikom..

 • Kvaliteta izvršenja.
 • Prozračan materijal.
 • Udobno pristajanje s dvostrukim zatvaranjem.
 • Učvršćivači u strukturi.
 • Široka dimenzionalna mreža.
 • Snaga.
 • Dugo razdoblje nošenja.
 • Red veličine skuplji od domaćih modela.

Najbolji prenatalni zavoji za trudnice

Prenatalni aparatić namijenjen je nošenju tijekom trudnoće. Njegova je glavna zadaća ublažavanje neugodnih osjeta povezanih s rastom trbuha. Tu spadaju: pritisak na unutarnje organe zdjelice, stres na kralježnicu, bolovi u leđima i donjem dijelu leđa, umor prilikom hodanja.

Korisno za trudnice koje vježbaju ili vježbaju.

Prenatalni pojas može biti pojas ili pojas za pregaču. Takvi se proizvodi razlikuju u dizajnu, veličini platna, načinu fiksiranja, korištenom materijalu, cijeni.

Nudimo vam pregled najboljih modela prenatalnih zavoja.

5 Medela 200.08


Pojas za zavoj Medela 200,08 jedna je od najboljih opcija u odnosu na omjer cijene i kvalitete. Zauzima petu poziciju u našem rejtingu. Proizvod izrađen u Švicarskoj pruža ugodno prijanjanje i potporu rastućem trbuhu, smanjuje opterećenje mišića leđa.

Značajka modela je bešavna konstrukcija izrađena od meke, svilenkaste, prozračne poliamidne i elastanske tkanine. Pojas je širok, pokriva čitav trbuh. Prednji dio proizvoda je tanak i mekan, lako se rasteže kako trbuh raste, eliminirajući i najmanje stiskanje. Dno prednje tkanine i leđa gušće su, ojačane posebnim prepletom vlakana - to pruža izvrsnu potporu.

Široka dimenzionalna mreža omogućuje vam odabir potrebne veličine, maksimalni opseg kukova ispod trbuha je 130 cm. Pojas je bez kopča, lako se stavlja, nije vidljiv ispod odjeće. Velika prednost je pranje u stroju.

Prema riječima žena, remen je ugodan za nošenje dulje vrijeme, a po potrebi i tijekom spavanja.

 • Kvaliteta cijene.
 • Meko pristajanje.
 • Udobna podrška.
 • Prozračan materijal.
 • Besprijekorno, bez zatvarača.
 • Tanak, ne vidi se ispod odjeće.
 • Perilica rublja.
 • Nosky.
 • Nekima se dno proizvoda kotrlja u cijev.

4 putovanja T-1118


Na četvrtoj poziciji je zavojni pojas Trives T-1118. Prenatalni model dizajniran je za potporu trbuhu od 20-24 tjedna s normalnom trudnoćom, s više trudnoća, polihidramnijom, hipertoničnošću maternice.

Model s čičak trakom ispod trbuha i dodatnim vezicama sa strane. Ovaj sustav pričvršćivanja omogućuje vam individualno podešavanje stupnja zadržavanja. Zavoj je izrađen od elastičnog materijala sa 65% pamuka. Vlaga i prozračna tkanina.

Platno ima anatomski rez duž linije bokova, tako da je model što ugodniji u smislu osjećaja za nošenje, ne ograničava kretanje u hodu. Za bolje opuštanje mišića leđa, u središtu leđa umetnuta su dva plastična rebra.

Veličine sa širokim opsegom opsega ispod trbuha od 70 do 130 cm, model ima 4 veličine.

Zavoj Trives T-1118 veoma cijene mnoge žene, napominjući da brzo i značajno smanjuje nelagodu povezanu s pritiskom rastućeg trbuha.

 • Pouzdana, učinkovita podrška.
 • Prilagodba učvršćenja.
 • Anatomski oblik.
 • Udobna tkanina: prozračna, prozračna, mekana.
 • Rebro za ukrućenje.
 • Područje kopče.
 • Dobro je.
 • Samo bež.

3 Golub


Na trećem mjestu je pojas za prenatalni zavoj japanskog goluba. Model se u svom "stilu" radikalno razlikuje od većine ostalih proizvoda.

Mekani prednji dio stopala širok je, prati oblik trbuha i prilagođava se svom obliku. Kopča na čičak nalazi se sa strane, žena ga lako može pričvrstiti na sebi u bilo kojem položaju. Da biste prilagodili stupanj fiksacije, na bočnim stranama nalaze se još dvije trake.

Unutarnji dio zavoja izrađen je od 100% pamuka koji je ugodan za najosjetljiviju kožu. Elastičnost i čvrstoću daju najlonska, poliesterska i poliuretanska vlakna.

Proizvođač ima individualni pristup mreži veličina. Veličina se određuje pomoću dva parametra: struka (78 do 120 cm) i bokova (87 do 110 cm). Dostupne u tri veličine - M, L, LL, crnoj i ružičastoj.

Mnoge žene model smatraju jednim od najboljih, napominjući njegovu kvalitetu, udobnost, mekoću i praktičnost..

 • Kvaliteta materijala i krojenje.
 • Nježna, učinkovita podrška.
 • Udobnost u senzacijama.
 • Pamuk unutarnji.
 • Stil i dizajn.
 • Bočna kopča.
 • Dodatno podešavanje učvršćenja.
 • Dopušteno automatsko pranje.
 • Ne gubi oblik.
 • Cijena.
 • Nema veće veličine.

2 B.Pa W-431


Švicarski model B.Well W-431 proizvođač postavlja kao najmekši prenatalni zavoj za remen koji se može nositi izravno na tijelu.

Proizvod je izrađen od tankog, izdržljivog, higroskopnog i hipoalergijskog materijala (poliester, elastika, spandex). Klasično prednje kopčanje na čičak i dodatne sigurnosne trake na bokovima pružaju optimalnu potporu.

Anatomski rez tkanine pridonosi ugodnom nošenju, uz nadoknadu pomaka težišta. Žene napominju kako je potpora trbuhu s modelom B.Well W-431 najučinkovitija. Opterećenje na leđima, nogama, unutarnjim organima znatno se smanjuje s početkom nošenja. Materijal je zaista vrlo mekan i ugodan.

Tablica veličina počinje od veličine S, koja pretpostavlja opseg tijela ispod trbuha do 85 cm. Maksimalna veličina XXL s opsegom 115-126 cm. Boja bež.

Pojas za zavoj je vrlo lagan i tanak, nevidljiv ispod odjeće, bit će ugodan po vrućem vremenu.

 • Izrada.
 • Učinkovita podrška.
 • Anatomski oblik.
 • Vrlo mekan interijer.
 • Dvostruka kopča s podesivim zadržavanjem.
 • Prozračni hipoalergenski materijal.
 • Izdržljiv.
 • Lako.
 • Samo ručno pranje.

1 Orlett MS-99


Model Orlett MS-99 vodeći je u segmentu antenatalnih zavoja. Ortopedski zavoj, njegova osobitost u indikacijama za upotrebu kod bolesti lumbalne kralježnice, lumbaga i radikulitisa tijekom trudnoće.

Model je izrađen od visokokvalitetnih tkanina koje se sastoje od poliestera, spandexa, najlona, ​​pamuka, poliuretana. Debeli, elastični, prozračni perforirani materijal. Za sigurnu fiksaciju, pojas za zavoj opremljen je s 4 metalna rebra i dodatnim trakama na čičak kopču.

Visina pojasa od 23 cm omogućuje vam podupiranje ne samo lumbalne, već i prsne kralježnice. Proizvod je učinkovit u posebno problematičnim slučajevima kada rastući trbuh stvara stres na kralježnici i trbušnoj šupljini.

Model ima široku dimenzijsku mrežu, najveća veličina odgovara opsegu ispod trbuha od 115 cm i više. Zavoj se nudi u dvije boje: bijeloj i bež.
Žene primjećuju izvrsnu učinkovitost, kvalitetu krojenja i otpornost na habanje materijala.

 • Kvaliteta materijala.
 • Učinkovita fiksacija s podešavanjem.
 • Učinkovitost kod bolesti lumbalne kralježnice, lumbaga i radikulitisa.
 • Visina omogućuje ublažavanje stresa iz prsne kralježnice.
 • Velika otpornost na habanje.
 • Prozračan materijal.
 • Široka dimenzionalna mreža.
 • Skuplje od ostalih proizvoda.

Najbolji aparatići za postporođaje za trudnice

Postpartalni zavoj namijenjen je obnavljanju tonusa trbušnih mišića i postizanju prijašnjih oblika, sprječavanju strija na koži u razdoblju nakon poroda. U slučaju carskog reza, za smanjenje boli nakon operacije i zaštitu šava.

Neki će modeli istodobno biti učinkoviti u ublažavanju umora i bolova u donjem dijelu leđa. Nije tajna da mlade majke doživljavaju značajan fizički stres u procesu brige o djetetu..

Najčešće je zavoj nakon porođaja u obliku gaćica ili remena. Nudimo vam najbolje modele u ovom segmentu.

3 Blaženstvo 113


Jedan od najboljih postporođajnih modela je zavojni pojas Bliss 113. Proizvod kombinira maksimalnu udobnost i praktičnost. Riječ je o širokom elastičnom zavojnom pojasu koji prilagođava oblik trbuha zahvaljujući fiksnom zatezanju.

Za model je posebno razvijena perforirana elastična tkanina izrađena od poliamida, elastana i pamuka. Tkanina omogućuje koži da diše. Iznutra se nalazi pamučna podloga, meka i ugodna za dodir.

Zatvarač na čičak može se podesiti u pet položaja, omogućujući vam zatezanje ili otpuštanje zatezanja po cijeloj širini remena. Zavoj je produžen prema dnu, slijedeći oblik bedara radi ugodnijeg nošenja.

Model ima mrežu široke veličine od 5 veličina, opseg kukova ispod trbuha od 85 do 135 cm.

Žene vjeruju da se Bliss 113 učinkovito nosi sa svojom glavnom zadaćom stezanja trbuha, pomaže u podnošenju postporođajnog razdoblja s većom udobnošću..

 • Pruža učinkovito zatezanje.
 • Meka unutarnja strana.
 • Sposobnost podešavanja stupnja fiksacije.
 • Zamišljeni oblik.
 • Široka dimenzionalna mreža.
 • Skuplje od ostalih modela.
 • Može se pomicati dok se nosi.

2 putovanja T-1222


Na drugom je mjestu jedan od najpopularnijih postporođajnih modela - zavojni pojas Trives T-1222, kojeg proizvodi tvrtka Trives iz Sankt Peterburga.

Proizvod je namijenjen uporabi u postpartalnom razdoblju dva ili više mjeseci. Pojas je izrađen od elastične mrežaste tkanine koja prozračna (poliamid, poliester, poliuretanska pjena, elastan). Sastav pretpostavlja samo nježno ručno pranje.

Pričvršćuje se sprijeda širokim čičak trakama, veličina i oblik kopče sprječavaju uvijanje ili klizanje zavoja. Stupanj fiksacije reguliran je dodatnom kravatom. Za bolje olakšanje mišića leđa, u pojas su ušivene dvije plastične pločice.

Prednost modela je univerzalna mrežasta mreža: od XS 63-70 cm opsega struka do XXL 122-140 cm.

Žene primjećuju izvrstan omjer učinkovitosti i cijene proizvoda. Pojas za zavoje je udoban, izdržljiv, dobro pristaje i steže želudac.

 • Učinkovito steže trbuh.
 • Prozračna, izdržljiva tkanina.
 • Široka glavna kopča.
 • Dodatno zatezanje.
 • Široka dimenzionalna mreža.
 • Pristupačni trošak.
 • Samo u bež boji.
 • Zahtijeva nježno pranje.

1 FEST Postpartum 1248


Prvo mjesto zauzima zavoj FEST Postpartum 1248. Ima oblik visokog pojasa (26 cm) s nastavkom u bokovima..

Posebnost modela je vrlo lagana, tanka, "prozračna" tkanina, koja je praktički nevidljiva ispod odjeće. Istodobno, remen je snažan, gust i ima izvrsna svojstva zatezanja. Struktura platna omogućuje mu da se elastično proteže duž strukture i isključuje bočno istezanje. Stupanj povlačenja podesiv je pomoću čičak trake duž cijele visine proizvoda.

Remen-zavoj, prema riječima mama, ne samo da brzo i učinkovito steže želudac. Podržava leđa, smanjujući nelagodu i bol povezane s postporođajnim stresom dok se brine o bebi.

Model ima široku frakcijsku dimenzijsku mrežu, 8 veličina koje odgovaraju obodu bokova od 85 do 120 cm. Izbor boja: bijela, crna, bež i siva melange.

 • Učinkovito zateže.
 • Kvalitetna lagana tkanina.
 • Zrak propusan.
 • Snaga.
 • Ne kotrlja se.
 • Izgleda estetski.
 • Pristupačni trošak.
 • Izbor veličine i boje.
 • Bijeli pojas s vremenom postaje žut.

Najbolji zavoji nakon carskog reza

Posebnost modela zavoja koji se koriste nakon carskog reza u konstrukciji prednjeg zida. Pouzdano štiti i popravlja mjesto postoperacijskog šava. Zadatak je takvog proizvoda podržati stijenke trbušne šupljine, vratiti intraabdominalni tlak, stvoriti najbolje uvjete za stvaranje šava i njegovo zacjeljivanje.

U obliku zavoja nakon carskog reza, najčešće je to pojas-zavoj ili gaće-zavoj. Nudimo vam najbolje modele u ovom segmentu.

3 putovanja T-1334

Jedan od najboljih modela zavoja nakon carskog reza je postoperativni Trives T-1334. Proizvod pouzdano fiksira prednji i bočni trbušni zid, lumbalni dio zahvaljujući visokoj (23 cm) elastičnoj tkanini s tri ploče.

Ovaj model stvara optimalne uvjete za zacjeljivanje postoperativnog šava i stvaranje ožiljaka zbog guste i neistegljive prednje ploče. Značajka dvostrukog čičak trake Trives T-1334, pomoću kojeg možete maksimalno postaviti zavoj na bilo koju figuru.

Kao rezultat, smanjuje se bol u problematičnom području, smanjuje se opterećenje leđa i trbušni mišići vraćaju tonus..

Proizvod je izrađen od visoke kvalitete, baza je od prozračnog, elastičnog, hipoalergenskog materijala (20% pamuk). Uvijanje ojačano s dvije ploče.

Tablica veličina započinje s veličinom XS (63-70 cm), koju nema svaki model. Max XXL veličina (opseg struka 122-140 cm).

 • Odnos cijene i kvalitete.
 • Učinkovitost.
 • Udobnost.
 • Visina.
 • Tablica veličina.
 • Kopča latica.
 • Ne uvija se.
 • Samo ručno pranje.
 • Jedna boja.

2 Ecoten PO-30


Još jedan model s izvrsnim karakteristikama kvalitete, zavoj za trbuh Ekoten PO-30. U našoj ocjeni na drugoj poziciji.

Visoki zavoj (30 cm), koji se sastoji od trostruke kompresione ploče. Nakon carskog reza učinkovito štiti područje postoperativnog šava, ublažava bol i doprinosi najbržoj rehabilitaciji.

Proizvod je izrađen od vlage i prozračnog materijala, sadrži 60% pamuka. Površina rane ima mekanu, hipoalergenu pamučnu ploču. Široka čičak traka omogućuje vam podešavanje stupnja učvršćenja. Za sprečavanje uvijanja predviđeni su plastični umetci.

Korisnici napominju da je zavoj Ekoten PO-30 lagan, tanak, ne ističe se ispod odjeće. Proizvod je izrađen vrlo visoke kvalitete, odgovara deklariranim karakteristikama.

Model je koristan ne samo nakon carskog reza, već i nakon svih vrsta operacija na trbušnim organima, plastičnih operacija na leđima..

Veličina mreže pokriva mjere struka od 68 do 140 cm.

 • Trostruka spuštena ploča.
 • Savršeno odgovara figuri.
 • Kvaliteta materijala i krojenje.
 • Tanka, izdržljiva, prozračna tkanina.
 • Udobno za nošenje.
 • Smanjuje stres na leđima.
 • Tablica veličina.
 • Otporan na trošenje.
 • Skuplje od ostalih modela.

1 sanduk B-356


Najbolji zavoj za oporavak nakon carskog reza je model trbuha Krate B-356. Predstavlja oblik zavoja-gaćica za umjereno ujednačeno fiksiranje postoperativnog šava.

Žene model smatraju optimalno funkcionalnim: zavoj gaćice prikladne su za svakodnevno nošenje, pouzdano podupire trbuh u području postoperativnog šava, ublažava bol. Proizvod je ugodan za kožu tijela, jednostavan je za nanošenje, a stupanj zatezanja lako se podešava.

Prednosti modela su visok struk i pretežno sastav od pamuka. Za zatezanje je predviđena dodatna prednja ploča s čičak trakom. Gusset se otkopča, prikladno je zatvoriti kukom i okom.

Veličina se odabire prema pokazatelju opsega kuka. Mreža veličina je široka: 8 veličina od 91 do 130 cm. Model je predstavljen u tri popularne boje: bijeloj, crnoj, bež.

Proizvod dobro podnosi mnoštvo pranja, ne gubi oblik, ali način pranja trebao bi biti ručno osjetljiv.

 • Omjer cijena-kvaliteta-udobnost.
 • Ujednačena fiksacija.
 • Prikladno podešavanje fiksacije.
 • Praktični model.
 • Mekana rastezljiva tkanina.
 • Široka mreža veličina.
 • Pristupačni trošak.
 • Samo ručno pranje.

Koji je porodni zavoj bolje kupiti

Nakon savjetovanja s liječnikom, nastavljate s odabirom određenog modela zavoja za trudnice. Ovaj će izbor u potpunosti ovisiti o vašim individualnim karakteristikama i potrebama, a možda i specifičnim preporukama stručnjaka..

Prvo odlučite koju vrstu zavoja trebate. Nositi prije poroda, nakon poroda ili oboje. U potonjem slučaju ima smisla razmotriti univerzalni model. Oni nisu inferiorni u funkcionalnosti od posebnih proizvoda, ali uštedjet će vaš proračun i vrijeme za odabir i kupnju.

Među univerzalnim zavojima postoje modeli koji su prikladni i za carski rez. Ova nijansa bit će naznačena u opisu proizvoda..

Prenatalni modeli razlikuju se od univerzalnih modela u širokoj paleti oblika ili stilova. Ako se radi o zavojnom pojasu, obično ima širi prednji kraj. Leđa se mogu ojačati korzetnim kostima. Popularna verzija remena pregače, koja je već opisana u pregledu.

Posebni postporođajni modeli najčešće su u obliku širokog pojasa. Obratite pažnju na to da li se remen kotrlja kad se nosi. Poželjno je da je ojačana posebnim umetcima.

Nakon carskog reza, morate posebno pažljivo odabrati zavoj, bolje je dati prednost posebnim modelima. Ako žena ima komplikacije povezane s mišićno-koštanim sustavom, treba dati prednost ortopedskim proizvodima, s naglaskom na podupiranju kralježnice.

Obratite pažnju na sastav i svojstva tkanine. Za osjetljivu kožu neophodan je hipoalergenski sastav, dobro je ako sadrži udio pamuka. Elastičnost, propusnost zraka i vlage platna ovisi o nekim komponentama.

Za ljeto odaberite lagane, tanke modele. Za hladnu sezonu možete odabrati gušći model.

Ne zaboravite provjeriti tablicu veličina. Za svakog proizvođača je različito, parametri veličine i način mjerenja mogu se razlikovati.

Također uzmite u obzir iskustvo i reputaciju marke proizvođača. Uživajte u kupovini!